Tvůrce rukavice Infinity Gauntlet promluvil o tom, která scéna z marvelovských filmů byla nejtěžší

Která?

I když to tak na první pohled může vypadat, natáčení filmů není až taková sranda. Je to náročná vysilující práce. A své o tom vědí tvůrci z Marvelu, kteří se prali s jednou scénou z projektu, který odstartoval jejich filmové universum.

Řeč je samozřejmě o Iron Manovi (2008), konkrétně o scéně z jeskyně, ve které byl uvězněn Tony Stark (Robert Downey Jr.).

O té promluvil marvelovský specialista na rekvizity Russell Bobbitt (pomohl vytvořit například Kapitánův štít nebo Thorovo kladivo):

"Nejnáročnější scéna, na které jsem pracoval, byla scéna z jeskyně v Iron Manovi, kde Robert Downey Jr. vytvořil první obloukový reaktor. A tak jsem ho naučil, jak funguje kabeláž a on pájel a my měli tyhle extrémně blízké záběry a to v tomto momentu definovalo Iron Mana."

Nakonec to ale vyšlo na jedničku, přestože to byla pořádná dřina, natočit to podle představ.

Mimochodem, Bobbitt se podílel také na tvorbě rukavice Infinity Gauntlet, do které se zasazují Kameny nekonečna. I když na počátku ani nevěděl, jak důležitý artefakt to je:

"Kevin Feige, šéf Marvelu, za mnou přišel, když jsem natáčel prvního Thora a řekl mi, 'Hej, potřebujeme malou rukavici na pozadí do záběru,' a tak jsem tuhle věc vyrobil a netušil jsem, že jednoho dne bude mít Infinity Gauntlet vlastní film."

Měla, viděli jsme ho před pár týdny a už stačil vydělat 2 miliardy dolarů. Avengers: Infinity War (2018) prostě válí.

Zdroj: IMDb

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat