Která smrt v Avengers: Infinity War byla podle režiséra nejbolestivější?

Která? POZOR, SPOILERY!!!

V Avengers: Infinity War zemřelo velké množství postav, ale několik smrtí bylo výjimečných. Například Gamory (Zoe Saldana), kterou Thanos (Josh Brolin) obětoval, aby získal Kámen nekonečna. A právě tuhle ztrátu považuje spolurežisér Joe Russo za tu nejvíce tragickou:

"Určitě tou nejvíce bolestnou byla scéna s Gamorou, protože Thanos je děsivá opovrženíhodná kreatura, která věří tomu, že ji upřímně miluje, kvůli čemu je to ještě těžší sledovat. Tak jsme se pokusili zkomplikovat věci emocionálně, protože naším úkolem jako vypravěčů příběhu je odvyprávět nejlepší příběh, jak je to jen možné a udělat váš zážitek při sledování filmu co nejvíce emocionálním. Protože nakonec platíte peníze za to, abyste viděli něco, co vás rozesměje, rozbrečí, udělá šťastnými, smutnými a budete se cítit uvolnění, za své peníze dostanete víc než jen smích a pláč."

Mimochodem, určitě si pamatujete moment, kdy se Star-Lord (Chris Pratt) pokusil zabít Gamoru, i když nechtěl. Ale slíbil jí, že než, aby se dostala do rukou Thanose, raději ji zabije.

Zkusil to, ale Thanos použil jeden z Kamenů nekonečna a situaci zvrátil. Ovšem, celá scéna měla vypadat jinak. V původní verzi scénáře bylo, že Star-Lord spoušť nezmáčkne. Ovšem Chris Pratt a tvůrce filmové série Strážci Galaxie James Gunn se zasadili o to, aby to udělal.

A podle scenáristy Stephen McFeelyho je to dobře:

"Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si myslím, že je dobře, že to bylo změněno. Thanos byl později před stejným rozhodnutím a rozhodl se to udělat a uspěl. Wanda měla později tu samou možnost. Spousta postav čelila opravdu těžkým rozhodnutím."

A nás čeká také těžká věc, vydržet do 2. května 2019, kdy mají premiéru Avengers 4.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat