Kdo je nejstatečnější postavou v Avengers: Infinity War? A proč má Thanos k zabití půlky obyvatel vesmíru jinou motivaci?

Z jakého důvodu se scenáristé rozhodli pro změnu? POZOR, SPOILERY!!!

Thanos (Josh Brolin) má jeden cíl a to vyhladit půlku obyvatel vesmíru. Právě proto hledá v Avengers: Infinity War Kameny nekonečna, které mu to umožní. 

A svým způsobem má pro tenhle čin docela logický důvod. Jeho planeta byla zničena poté, co na ní došlo k přelidnění. Thanos navrhoval, aby byla náhodně vylosována polovina obyvatel, která by byla zabita, aby druhá polovina přežila. Samozřejmě s tím ostatní nesouhlasili a tak planeta zanikla. 

Thanos si tím pádem dal za cíl zabránit tomu, aby se to stalo znovu. Cestuje tedy od jednoho světa ke druhému a vyvražďuje půlku populace. 

Ovšem, v komiksu pro to má trošku jiný důvod, než jen zabránění přelidnění. Především chce oslnit bytost, která je známá jako Smrt.

Ve filmu ji ale neuvidíme. Proč? To vysvětlil jeden z režisérů Anthony Russo:

"Je naší odpovědností zpracovat příběh tak, jak byl nastolen. Strávíte dvě a půl hodiny s takovým množstvím postav, takže přidání další, ke které nemá publikum žádný vztah, vysvětlit její příběh, docílit toho, abyste se o ni zajímali, docílit toho, aby se o ni zajímal Thanos, udělat ji zajímavou pro další postavy..."

"To by také přidalo další úroveň, další plán existence, který pravděpodobně Marvelovské filmové universum ještě nemá," dodal spoluscenárista Stephen McFeely.

Nicméně, jak poznamenal šéf Marvel Studios Kevin Feige, scenáristé a režiséři svým způsobem Smrt zvanou Lady Death do děje zakomponovali. Respektive motivaci, která se jí týká. Thanos ji chtěl oslnit tím, že by nastolil rovnováhu a rovnováha je jeho cílem i ve filmu. 

Navíc, to podle Russoa poskytuje více prostoru pro Gamoru (Zoe Saldana) a její příběh:

"Také jsme chtěli vytvořit opravdu neuvěřitelnou příběhovou linku, kterou by hrála Zoe. Je pravděpodobně nejvíce hrdinskou a odvážnou postavou ve filmu. To pro nás naplnilo myšlenku vyprávění příběhu, kterou jsme před sebou měli versus to, že jsme se pokoušeli dát dohromady 23 superhrdinů uspokojivým způsobem, místo toho, abychom představili vedlejší postavu, která pro ně nic neznamená."

Je asi pravda, že Lady Death by do příběhu moc dobře nezapadala a to, že má Thanos trošku "přízemnější" motivaci, je určitě lepší než se ohánět tím, že miluje Smrt.

Zdroj: Vulture
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat