Co je zač nová zbraň, se kterou se v Avengers: Infinity War ohání Thor?

Co je to za kousek? POZOR, SPOILERY!!!

V Thor: Ragnarok (2017) přišel Thor (Chris Hemsworth) o své kladivo Mjölnir, ale jeho otec Odin (Anthony Hopkins) mu vysvětlit, že ho nepotřebuje, protože jeho síla nepochází z kladiva, to ji pouze usměrňuje.

Jenže v Avengers: Infinity War se hrdinové musejí postavit hrozbě v podobě Thanose (Josh Brolin), proti kterému budou muset použít všechno, co mají k dispozici.

A tak se Thor vydal na planetu jménem Nidavellir, kde mu trpaslík (i když on to žádný prďola není) Eitri (Peter Dinklage) s pomoci Groota (Vin Diesel) vyrobil novou zbraň, která připomíná kombinaci kladiva a sekery.

Jak jsme zjistili na konci třetích Avengers, je to zatraceně silný kousek, ale co je takhle zbraň vlastně zač?

Komiksoví fandové ji jistě znají, je to takzvaný Stormbreaker. Ten se v komiksovém světě zrodil v roce 1984, ale ne jako zbraň určená pro Thora, ale pro Betu Ray Billa, což jedna z mála bytostí, která je schopna zvednout Mjölnir.

Beta Ray Bill porazil v souboji Thora a Odin tak pro něj nechal vytvořit Stormbreaker, protože nechtěl, aby Thor přišel o své kladivo.

Stormbreaker propůjčuje svému majiteli schopnost létat, ovládat elektřinu a také počasí. Navíc dovoluje Betovi měnit vzhled.

V komiksu je Stormbreaker stejně mocný jako Mjölnir, ale ve filmovém světě je očividně mnohonásobně silnější.

Otázkou je, jak to bude s Betou Ray Billem. Spekuluje se, že ho Marvel hodlá představit v dalších filmech. Možné tak je, že mu buďto Thor přenechá svou zbraň nebo bude mít Beta novou. Ale to se asi jen tak nedozvíme, Beta se zřejmě neobjeví v blízké budoucnosti, ale v pozdějších projektech. Pokud tedy vůbec.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat