Příprava na Avengers: Infinity War - Proč je království Wakanda tak důležité?

Pár zajímavostí o technicky vyspělém africkém království.

Království Wakanda sehraje velkou roli ve filmu Black Panther, ale soudě podle traileru na Avengers: Infinity War ho navštívíme i v Avengers: Infinity War. Co je vlastně na téhle africké zemi tak důležitého?

Jednoduchá odpověď je, že je v něm největší naleziště kovu jménem Vibranium. A to je extrémně drahý materiál. Z dobrého důvodu, má neuvěřitelné schopnosti. Dokáže pohlcovat vibrace a kinetickou energii a přesměrovávat ji. Také jde o velmi pevný kov a není tak divu, že z něj byl vyroben štít Kapitána Ameriky.

Ve čtyřicátých letech minulého století otec Tonyho Starka Howard poslal do Wakandy tým výzkumníků, jejichž úkolem bylo najít Vibranium.

Povedlo se a díky tomu vznikl zmíněný štít. Nicméně, netrvalo to dlouho a Wakanda se stala terčem nejen těch "hodných", ale také těch "špatných", protože Vibranium je prostě příliš velkým lákadlem.

V reakci na to se Wakanda uzavřela před světem. Ani to ale nezabránilo krádežím vzácného kovu (například neblaze proslulým překupníkem Ulyssesem Klauem).

Zneužívání Vibrania úplně nedokázal zabránit ani ochránce Wakandy Black Panther (alias král T'Challa), nicméně, zemi se vcelku úspěšně daří čelit zásahům zvenčí.

Vyvíjí se vlastním tempem. Ale nečekejte, že jde o zaostalý africký stát. Díky špičkovým vědcům (například T'Challově sestře Shuri) jde o vysoce vyvinuté království, ve kterém najdete vynálezy, které by jim ostatní země mohly závidět. Tvrdí se, že jde o technicky nejvíce rozvinutý stát vůbec. Například počítačová síť ve Wakandě je naprosto imunní vůči hacknutí a současně umožní hacknout jakýkoliv počítač světa.

Jen pro zajímavost, naleziště Vibrania se mělo objevit ve filmu Avengers: Age of Ultron (v něm byl k vidění Ulysses), ale nakonec k tomu nedošlo.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat