Příprava na Avengers: Infinity War - Kdo je Hawkeye?

Kdo je marvelovský ostrostřelec?

Clinton Francis Barton je elitním agentem organizace S.H.I.E.L.D., který spadal přímo pod velení Phila Coulsona.

Clint se narodil 7. ledna 1971 v Iowě. Nebyl to zrovna studijní typ nebo se to minimálně dá soudit podle toho, že si nedodělal ani střední školu.

Ale nedostatek formálního vzdělání nebyl překážkou v tom, aby si ho všiml šéf S.H.I.E.L.D.u Nick Fury. Z Hawkeye se brzy stal jeden z elitních agentů téhle organizace. Právě proto byl vybrán, aby zlikvidoval ruskou superšpionku Black Widow.

Ale místo toho, aby dokončil svou misi, vytvořilo se mezi nimi přátelství a Black Widow se stala jednou z nejlepších agentek S.H.I.E.L.D.u.

Společně se později stali zakládajícími členy týmu Avengers. V jeho "službách" se pak Hawkeye zúčastnil množství různých misí, ale později se Clint rozhodl jít na odpočinek a trávit čas se svými dětmi a ženou Laurou.

Ale asi vás nepřekvapí, že byl nakonec stejně vtažen do akce. Byl účastníkem Občanské války, kde se postavil i proti Black Widow.

Po Občanská válce byl Hawkeye jedním z těch, kdo byl uvězněn v zařízení známém jako Raft. Odtud ho ale osvobodil Kapitán Amerika.

Clint sice nemá žádné nadlidské schopnosti, ale je to vynikající bojovník beze zbraně, lučištník, o kterém se traduje, že nemíjí. Hawkeye má k dispozici šípy s různými funkcemi, které mu dovolují být důstojným soupeřem i pro protivníky s nadpřirozenými talenty.

Hawkeye je jediným původním mužským členem Avengers, který zatím nemá sólový film.

Ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera nosila Black Widow přívěšek se šípem jako důkaz přátelství s Hawkeyem. Původně bylo v plánu, že se Hawkeye ve filmu objeví, ale nakonec z toho sešlo.

Jeremy Renner se narodil ve stejný den jako Hawkeye.

Tvůrci komiksového Hawkeye jsou Stan Lee a Don Heck. Poprvé se objevil v komiksu Tales of Suspense (1964)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat