Příprava na Avengers: Infinity War - Kdo je Nick Fury?

Co se o ví o šéfovi S.H.I.E.L.D.u?

Nicka Furyho, jako spoustu jiných legendárních postav, stvořila dvojice Stan Lee a Jack Kirby. Poprvé se v komiksu objevil v roce 1963 a to v sérii Sgt. Fury and his Howling Commandos.

Ale nebyl to Nick Fury, kterého znáte z filmového plátna, ovšem prošedivělý běloch (nicméně, páska přes oko nechyběla).

Tmavý Nick je inspirován alternativní verzí známou jako Ultimate Nick Fury. Ten je mnohem mladší než klasická verze Furyho, představil se až v roce 2001.

Nick má bohaté zkušenosti z armády a také z CIA (pro ni pracoval během Studené války). Následně se přidal k agentuře S.H.I.E.L.D. Netrvalo to dlouho a díky svým schopnostem se stal jejím ředitelem.

Pod jeho vedením vznikli například Avengers nebo projekt T.A.H.I.T.I. (výzkum, jehož cílem bylo získávat mimozemské vzorky a technologie a používat je v případě, že by zemřel některý z Avengerů).

Poté, co na něj spáchala HYDRA atentát, věřilo se, že je mrtvý. Pravdou ale je, že se stáhl do ústraní a pracoval na poražení HYDRY.

Nicméně, během boje s Ultronem se opět "vrátil" mezi živé, tím pádem se svět dozvěděl o tom, že nezemřel.

Jen pro informaci, zatímco většina postav z Marvelovského filmového universa má předlohu v hlavním vesmíru marvelovských komiksů, Nick Fury je jedním z mála, který byl vytvořen podle Ultimate verze.

Zajímavostí je také to, že se původně počítalo s tím, že ve Spider-Man: Homecoming nebude "parťákem" hlavního hrdiny Iron Man, ale právě Nick Fury. K tomu ale nakonec nedošlo.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat