Příprava na Avengers: Infinity War - Co jsou a kde se vzaly Kameny nekonečna?

Něco málo o jejich původu.

Už (až) 26. dubna uvidíme dlouho očekávanou a velkolepou komiksovku Avengers: Infinity War a v následujících několika dnech se tak postupně seznámíme s důležitými artefakty a postavami, které hrají v případě Avengers podstatnou roli.

A začneme zhurta, Kameny nekonečna (v originále Infinity Stones nebo Infinity/Soul Gems). Ty v marvelovských komiksech existují už od roku 1972, nejprve se objevily v komiksu The Power of Warlock (kameny představující Čas a Sílu), všech šest pak bylo představeno v komiksu Avengers v roce 1977.

Šest kamenů reprezentuje následující aspekty - Sílu, Čas, Duši, Mysl, Prostor a Realitu. Každý sám o sobě propůjčuje vlastníkovi ohromnou moc, ale pokud má někdo k dispozici všech šest, je téměř všemocný.

Postupem času se objevily ještě další Kameny nekonečna jako Ego (zlatý) nebo Rytmus (růžový), ale ty existují mimo hlavní dějovou linku marvelovských komiksů (obvykle ve hrách).

Pokud jde o Marvelovské filmové universum, tak v něm je původ Kamenů nekonečna vysvětlen tak, že ještě předtím, než vznikl vesmír, existovalo šest jedinečností (ať už je to cokoliv). Ale když došlo ke vzniku kosmu, zbytky jedinečností se staly Kameny nekonečna.

Ty může mít ve vlastnictví pouze velmi mocná bytost, jen tak někdo je nosit po kapsách nemůže. Ne bez speciálního zařízení, které zmírňuje účinky kamenů.

Jak už bylo několikrát řečeno, Kamenů nekonečna je šest. První, který nám byl v Marvelovském filmovém universu představen, je kámen reprezentující Prostor. Ten je modrý a má podobu Tesseractu. Kámen nekonečna reprezentující Prostor dovolí svému vlastníkovi například cestovat kamkoliv ve vesmíru.

Kámen nekonečna reprezentující Mysl má žlutou barvu. Sehrál velkou roli v invazi na Zemi v prvních Avengers, kdy ho dal Thanos Lokimu. Nakonec ale skončil v čele Visiona. Tento kámen výrazně zvyšuje inteligenci vlastníka a dovolí ovládat mysl ostatních.

Červený Kámen nekonečna reprezentující Realitu má formu Aetheru a umožňuje svému majiteli ovlivňovat realitu podle libosti. Není tak divu, že po něm pase spousta jedinců, protože s troškou představivosti se s ním dají provádět neuvěřitelné kousky.

Kámen nekonečna představující Sílu je fialový. Jak už název napovídá, dokáže neuvěřitelně zvýšit fyzické schopnosti svého vlastníka. Navíc umožňuje manipulaci s energií a to do takové míry, že pokud jeho držitel chce, může vyhladit populaci celé planety.

Kámen nekonečna reprezentující Čas je zelený. Zasazený je do artefaktu známého jako Agamottovo oko. Nepřekvapivě má ten kámen schopnost kontrolovat tok času a to jak v malém tak velkém měřítku. Nicméně, ovlivňovat čas je obvykle hodně riskantní, takže je nutné, aby vlastník tohoto kamene nekonečna byl zkušený a talentovaný.

Posledním Kamenem nekonečna je Duše. Má oranžovou barvu a dovolí svému majiteli ovládat duše jak živých, tak mrtvých. Dokonce je tak mocný, že dokáže kontroloval veškerý život ve vesmíru.

Je nutné zmínit, že Kameny nekonečna jsou doslova nezničitelné. A pokud chce někdo ovládat všechny najednou, je potřeba rukavice zvaná Infinity Gauntlet. Ovšem, zatím všichni, kteří se pokusili ovládnout všech šest Kamenů nekonečna skončili nevalně (obvykle zemřeli).
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat