První dojmy: Black Lightning (S01E01) - Domovská stanice Arrowa nebo Flashe nabízí další komiksový seriál

Stanice CW mezi svoje 4 superhrdinské seriály přidává další zářez. Jaký udělal první dojem?

Přiznám se, že jsem se do pilotu tohohle nově odsouhlaseného seriálu vlastně ani moc nehrnul. Jednak Black Lightning nijak nesouvisí s celkovým televizním Arrow-versem, kde se jednou ročně všichni hlavní hrdinové všech pořadů slezou, aby nakopali větší zlo a jednak mi postava Black Lightninga nikdy nepřišla nějak zajímavá, ať mám načteno více či méně sešitů od DC.

Ten první fakt ještě jde vysvětlit úplně jednoduše, protože už ve Flashovi Cisco prozradil, že celý Arrow-verse je multivesmír několika planet (Supergirl je dokonce ze Země 38!), takže na crossover i s tímto šéfiskem může někdy v dalekém budoucnu dojít. Ten druhý fakt, že mi Black Lightning nikdy nepřišel jako zajímavá postava, je docela kvalitně "obechcán", protože přesně na to hraje i celý tento pilot, který řeší problémy hlavní postavy a jejího života ředitele školy (Black Lightningem není už 9 let), náznaky různých linek z flashbacků a samotný superhrdina dostává prostor až úplně na konec. Dokonce se lehce dostane i na rasismus a tenhle fakt jsem docela uvítal, ono koneckonců mít postavu Black Lightning, která je černoch, může v dnešní době vyvolávat jistou kontroverzi, že? Good move, CW!

Pilot celkem odsýpal, především příjemně překvapil (na rozdíl od ostatních CW kolegů) necenzurovaným zpracováním. Žádný gore samozřejmě nečekejte, ale některé dialogy nebo alespoň krev při střelbě třeba ve Flashovi určitě nenajdete. Jak to půjde dál je otázka času, ale z prvních 45 minut to vypadá, že CW zkouší jít trošku jinou cestou, než dosud a to by mohlo i nemuselo vyjít. Nezbývá, než držet palce.

A jak se líbil Black Lightning vám?
Sdílej na Google+

Autor: DEADMANincCZ

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat