Film Red Sparrow není "vykradačkou" Black Widow, je to drsná, krvavá a trochu perverzní podívaná, tvrdí režisér + klip

Jak film hájí?

Film Red Sparrow je někdy označován jako "náhrada" za sólovku Black Widow (kterou ale možná uvidíme už za dva roky). A ne, že by na tom tvrzení nebyla trocha pravdy. Zápletka Red Sparrow vypráví o sovětské dívce, která si prošla drsným tréninkovým programem, aby se z ní stala elitní špionka. Podoba s Black Widow je tedy zřejmá, nicméně režisér filmu Francis Lawrence nesouhlasí:

"Jsou lidé, kteří si myslí, že je to velmi podobné Black Widow, ale víte nečerpá to z Black Widow, čerpá to z knihy Red Sparrow, jen to prostě napsal člověk, který pracoval pro CIA (Jason Matthews, pozn. redakce). Jeho inspirace je někde úplně úplně jinde. Ale tomuto se prostě nedá zabránit. Lidé věci škatulkují a já si ale myslím, že je o opravdu unikátní film. Je to thriller, není akční, nemá to technické vychytávky. Je to mládeži nepřístupné. Je tu násilí, je tu trocha perverze, je tu napětí, je tu spousta intrik. Je to velmi odlišný druh špionážního filmu."

I tak mi to dost zavání Black Widow, ale kdoví, třeba se 1. března dočkáme opravdu výrazně jiné podívané, než je příběh marvelovské Černé vdovy.

SOUVISEJÍCÍ: FILM BLACK WIDOW BY MOHL MÍT PREMIÉRU DOCELA BRZY

Jako bonus se pak objevil klip z filmu Red Sparrow.

Zdroj: ScreenRant

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat