5 největších filmových zklamání roku 2017

Které projekty nepotěšily?

Každý rok se objevuje nejen několik skvělých filmů, ale také těch, které nenaplnily očekávání. Abychom si rozuměli, nejde o nejhorší projekty, ale o ty, od kterých jsem měl mnohem větší očekávaní. Kterých pět filmů mě nejvíc zklamalo?

5. Mumie
Mumie (1999) (která je mimochodem remakem filmu z roku 1932) je pro mě jedním z nejzábavnějších dobrodružných filmů všech dob. Ovšem, nová verze s Tomem Cruisem mě zrovna nepotěšila. Měl to být start nového hororového světa společnosti Universal, ale zdá se, že neúspěch nové Mumie plány na universum plné klasických monster pohřbil. A nedivím se, Mumie se opravdu nepovedla.

4. The Great Wall
Yimou Zhang je režisér, jehož práci mám velmi ale velmi rád. Projekty jako Hrdina nebo Klan létajících dýk jsou vizuálně úchvatné. Ovšem, The Great Wall mě rozhodně neoslnila. Nudný příběh nebo překvapivě sterilní akční scény z filmu udělaly stěží průměrnou podívanou. A Yimou má na víc. Jen pro upřesnění, film vznikl v roce 2016, ale českou premiéru měl až v roce 2017.

SOUVISEJÍCÍ: 5 NEJLEPŠÍCH FILMŮ ROKU 2017

3. Baywatch
Komedie na motivy seriálu Pobřeží hlídka vypadala jako hodně zábavná a drsná záležitost, ale nakonec z toho byla zapomenutelná podívaná, u které se člověk zrovna nenasmál. Alespoň, že jsme se dočkali hezkých těl a zpomalených záběrů. Ale bohužel skoro ničeho dalšího, co by stálo za zmínku.

2. Resident Evil: The Final Chapter
Neříkám, že Resident Evil patří k mým nejoblíbenějším sériím, ale většinou jsem se u jednotlivých filmů jakžtakž pobavil. Obvykle šlo o docela snesitelná béčka. Ovšem, poslední díl (i když už se pracuje na rebootu) nebyl tečkou, která by asi fandy uspokojila. Mně vadila především bolestná nepřehlednost akčních scén. A jelikož jde o jeden z nejlepších prvků filmů Resident Evil, tak je docela problém, že člověk neví, co se během soubojů a přestřelek děje.

1. Justice League
Ano, pokud jde o hrané filmy, líbí se mi více ty od Marvelu (ale zase v případě kreslených vítězí DC), nicméně na Justice League jsem se hodně těšil. Ovšem, nevyšlo to. Byla to zmatená směsice digitálních triků, nedoladěného příběhu a další bolístkou byl nevýrazný záporák. Od týmovky nejznámějších hrdinů od DC jsem prostě čekal mnohem víc.

Který film z minulého roku vás zklamal nejvíc?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat