V Thor: Ragnarok měl být další záporák. SPOILER: A je Thorovo zranění trvalé?

Něco o skvělé komiksovce.

Thor: Ragnarok (recenze) má aktuálně na kontě nějakých 650 milionů dolarů a pozitivní ohlasy ze strany novinářů i diváků, prostě a jednoduše Marvel opět zabodoval.

Třetí Thor byl úspěšný z mnoha důvodů a jedním z nich byla i skvělá záporačka Hela (Cate Blanchett). Kromě ní bylo ale ve filmu k vidění několik dalších zloduchů. A původně bylo v plánu přivést na plátna další.

Nedávno vyšlo najevo, že jedním z nich měl být Perrikus (celý článek) a nyní spoluscenárista filmu Eric Pearson prozradil, že se zvažovala účast dalšího záporáka:

Brnění Destroyera
"Chtěl jsem, aby nebyl záporák... disneyovský. Chtěl jsem jim dát chvilky, kdy budou skutečně masakrovat nebo drtit lidi a ona se dočkala skvělého představení, když se všech zbavila... Byla tu také scéna, kdy si myslela, že skrývají meč ve zbrojnici velké pevnosti. Vydala se tam a objevilo se brnění Destroyera a ona ho prostě roztrhala na kusy a pak ono brnění znovu přivolala. Ale působilo to jako něco, co nepotřebujeme. Potřebovali jsme, aby Thor zatlačil na Asgard tak rychle, jak jen to bylo možné."

Brnění Destroyera fandové Thora velmi dobře znají, zatápěl hlavním hrdinům už v prvním dílu. A bylo by fajn ho vidět znovu, ale jako bylo řečeno, nebylo to nezbytné.

Ve filmu se i bez Destroyera odehrála spousta věcí. Například to, že Thor (Chris Hemsworth) přišel o oko. Ale přece jen, je to bůh a vyskytuje se v komiksovém universu, takže určitě někoho napadla otázka, zda je to trvalé. Tenhle dotaz je na místě proto, že v záběrech z Avengers: Infinity War, které byly promítnuty na Comic-Conu v San Diegu, měl Thor obě oči. K tomu se rozpovídal šéf Marvel Studios Kevin Feige:

"V některých upoutávkách na film mu oko nechybělo. Takže jste nevěděli, co se děje. Nechtěli jsme to vyzradit. A na tohle jsme nepomysleli. Přemýšleli jsme o tom, že je to zábavné pro tuhle postavu. Co je skvělé pro tuhle postavu. Nepřemýšleli jsme ve stylu, ´Nezhyzdí to tohoto skvěle vypadajícího herce?´ Stejně vypadá dobře. V jakékoliv podobě, tvaru a formě."

Znamená to tedy, že Thor bude mít pásku přes oko i dál?

"To jsem neřekl. Myslím, že Thor... prostě k tomu může dojít."

Pravdu se dozvíme nejpozději 3. května 2018, kdy mají Avengers: Infinity War premiéru.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat