Kam dál zamíří série Alien? Vetřelci už zřejmě nebudou mít tak důležitou roli

To naznačil režisér Ridley Scott.

S filmem Alien: Covenant (2017) se série více méně vrátila ke kořenům. Ale co bude dál? Projekt sice neuspěl tak, jak se doufalo (rozpočet 97 milionů dolarů, tržby 239,8 milionů dolarů), nicméně se dál počítá s pokračováním. 

A kterým směrem by se měl další film ubírat? To prozradil režisér Ridley Scott:

"Domnívám se, že evoluce Vetřelce jako takového je téměř u konce, ale to, co jsem se pokoušel udělat je překročit příběh a vydat se jiným směrem, který by převzala umělá inteligence. Svět, který by umělá inteligence mohla vytvořit z pozice vůdce, pokud by se ocitla na nové planetě. Mám popravdě skutečně rozsáhlý návrh vytvořený pro další film."

Vypadá to tedy, že v dalším projektu budou v centru dění androidé, kteří ostatně hrají důležitou roli v sérii už od prvního dílu z roku 1979. Jenže minimalizace role vetřelce vyvolává určité obavy. Víme, jak dopadl film Prometheus (2012), ve kterém také nebyla tahle legendární monstra zrovna na výsluní.

Je to podle vás dobrý nápad zaměřit se umělou inteligenci?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů:

  1. Nevím, jestli je moudré opouštet Vetřelce. Přeci jenom je to příběh založen právě na nich a myslím, že je to to, co táhne diváky. Myslím, že natočit film, který by byl mnohem více o vetřelcích a míň o té omáčce okolo, by mělo mnohem větší příběh. Pokud chtěl točit film o AI, tak to mohl udělat zbrusu novou trilogii. :D

    OdpovědětVymazat