Thor: Ragnarok není pokračováním předchozích filmů. A jak se vůbec do filmu dostal Hulk?

Jak tvůrce napadlo přizvat vzteklého "zelenáče"?

Není žádným tajemstvím, že se Thor: Ragnarok inspiroval u veleoblíbené komiksové zápletky Planet Hulk, ve které byl Hulk vykázán na planetu Sakaar, kde se stal gladiátorem. A jak vůbec tvůrce napadlo zakomponovat tuhle zápletku do třetího Thora? To vysvětlil výkonný producent Brad Winderbaum:

"Byl to velmi brzký nápad. V počátečních fázích vývoje Thora jsme se na ´Planet Hulk´ dívali jako na inspiraci. Možná jsme neuvažovali o tom, že zakomponujeme Hulka do série, ale byla tu ona myšlenka planety, kde se odehrávají gladiátorské hry... Byl to pro nás opravdu skvělý nápad."

A kdy došlo na nápad přizvat i Hulka (Mark Ruffalo)?

"Během prvotních konverzací, když to vypadalo, že se vydáme tímto směrem, to bylo více méně jasné. Začalo to vlastně zhruba takto... ´můžeme tam mít i Hulka?´ A to zažehlo plamen, odstartovalo to tuhle myšlenkovou mašinu. A najednou byl Hulk spojen se scénářem."

Je zřejmé, že bude Thor: Ragnarok jiný, než předchozí díly. Nejen díky účasti Hulka, ale také styl filmu je více uvolněný. Jak dál se bude Thor: Ragnarok lišit od starších projektů? O to se podělil režisér Taika Waititi:

"Myslím, že mou největší výzvou vlastně bylo odklonit se od ostatních dvou filmů. A znovu opakuji, ano, ostatní filmy existují a skvěle se na ně dívá. Myslím, že jsou to dobré filmy. Ale nebude mi vadit, pokud lidé začnou s tímto filmem. Pro mě je tohle Thor 1. Viděl jsem předchozí filmy a velmi je respektuji. Ale příliš jsem nepřemýšlel nad tím, že by tohle byl třetí film ze série. Důvodem je to, že bych byl svázán tím, že bych příliš respektoval to, co bylo předtím a respektováním toho, kam se vydat potom. Alespoň pro mě je tenhle samostatnou věcí. Možná je to jediný případ, kdy to dělám. A víte, já chci prostě natočit co nejlepší verzi marvelovského filmu."

Jestli to vyšlo, to uvidíme 26. října.

Zdroj: ComicBook (2x)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat