Recenze: Young Sheldon (S01E01) - Seriál o mladém Sheldonovi z Teorie velkého třesku je hodně jiný, než byste čekali

Povedl se?

Na rovinu se přiznám, že když jsem se doslechl o tom, že se chystá prequel k The Big Bang Theory o dětství Sheldona, tak jsem v první řadě nebyl s ohledem na popularitu postavy překvapen, ale také jsem byl trochu skeptický a obával jsem se toho, že se dočkáme slabého odvaru Teorie velkého třesku. 

Rovnou vám řeknu, že k tomu nedošlo. A to z prostého důvodu, seriál Young Sheldon je výrazně jiný než The Big Bang Theory. 

Například se seriál nenatáčí ve studiu před živým publikem a tím pádem také chybí dodatečný smích. A to je trochu nezvyk. 

Pokud jste tedy očekávali stejnou "řachandu" jako v případě původního seriálu, budete zklamaní. Young Sheldon na to jde jinak. 

Tak trochu se blíží Takové moderní rodince, ale není tolik "střelený" a více se drží při zemi. Humor není zrovna úderný a v první epizodě se dočkáte opravdu jen pár vtípků, u kterých se od srdce zasmějete. 

Young Sheldon se také nebojí docela velkého množství emocí. Hodně se tu hraje na rodinnou strunu, Sheldonova (Iain Armitage) rodina hraje velmi důležitou roli a stejně tak vztahy mezi jejími členy.

Překvapivě nejvtipnější postavou není devítiletý Sheldon, ale jeho dvojče Missy (Raegan Revord), která je roztomile cynická a drzá. 

Zaujme i Sheldonova matka Mary (Zoe Perry, dcera Laurie Metcalf, která hraje Sheldonovu matku v The Big Bang Theory). Ta je milá, ale velmi ochranářská. 

Zbytek rodiny není zatím až tak výrazný, ale to se samozřejmě (nebo v to doufám) změní v dalších epizodách. 

Pokud se budeme bavit o Iainovi, tak ten byl velmi dobrou volbou pro hlavní roli. Dá se uvěřit tomu, že by takhle mohl malý Sheldon vypadat, hrát umí, takže v tomto ohledu si není na co stěžovat. 

Scenáristé mu ale moc nepomáhají, postava Sheldona zatím není tak zábavná a roztomile otravná, jak asi mnozí doufali. 

Ano, pár hlášek tu zazní, ale není jich asi dost, aby byli fandové Teorie velkého třesku spokojeni. 

Zatím to vypadá na takovou milou retro podívanou o jedné ne úplně tradiční rodině. A z mého pohledu to není dost, abych to dál sledoval. Zůstanu raději u původního seriálu, i když některé jeho poslední řady úplně excelentní nebyly.

Mimochodem, hlasový doprovod poskytl "dospělý Sheldon" Jim Parsons.

Klady

+: Fajn obsazení
+: Ženské členky rodiny
+: Retro nádech

Zápory

-: Překvapivě málo vtipů
-: Někdy až moc sentimenální
-: Místy téměř nudné

Hodnocení:

Výrazně jiné než The Big Bang Theory. Méně vtipné, více hrající na emocionální notu. Spousta fandů Teorie velkého třesku asi bude zklamaných, protože tohle zřejmě není to, v co doufali. 

Verdikt: 55 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat