Co čekat o dalšího dílu hororu IT? Máme se na co těšit

Naznačil to režisér.

První díl hororu TO sice ještě neměl premiéru, ale bylo by velkým překvapením, pokud by (s ohledem na výtečné recenze a to, jak intenzivně se o filmu mluví mezi lidmi) neuspěl. 

Pokračování je tak v podstatě jistotou. Ostatně, první film IT se zaměřil jen na část knihy Stephena Kinga, zbytek příběhu by měl být odvyprávěn ve druhém dílu.

SOUVISEJÍCÍ: KTERÝ ZAJÍMAVÝ HEREC SI MĚL PŮVODNĚ ZAHRÁT VRAŽDÍCÍHO KLAUNA Z HORORU IT?

A co od něj očekávat? To prozradil režisér Andy Muschietti:

"Vstoupení do jiné dimenze - na druhou stranu - to je něco, co bychom mohli představit ve druhé části. V knize, pokud jde o psaní, to vždy bylo o klubu Losers, takže vše, co věděli o Pennywiseovi je velmi spekulativní a zahaleno absurditou, takže jsem chtěl respektovat onen tajemný pocit plynoucí z toho, že není jasné, co je na druhé straně."

V knize se část děje věnuje klubu Losers v dětském věku a následně se ocitneme v době, kdy jsou členové klubu dospělí. A toho se dočkáme i ve filmové podobě. 

Bude také hodně zajímavé sledovat, jak si tvůrci poradí s tím, že v knize byla závěrečná část docela zvláštní a divoká. To ostatně měl být i první film a to v době, kdy ho ještě režíroval Cary Fukunaga. Mělo dojít k velké bitvě v jiné dimenzi. Z toho ale nakonec sešlo, Andy zvolil jiný přístup:

"Chtěl jsem něco nechat i pro druhou polovinu, takže jsem to nechtěl takto komplikovat - vydat se do makrokosmu nebo transdimenzionální tématiky a chtěl jsem to držet umírněné a to z pohledu dětí."

Aktuálně není jasné, kdy se druhého dílu dočkáme, první má premiéru 7. září.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat