Pravda o smrti kaskadérky během natáčení Deadpoola 2

Jaké jsou výsledky vyšetřování?

Před několika dny se během nepovedeného kaskadérského kousku pro film Deadpool 2 zabila profesionální závodnice Joi Harris. Šlo o její první práci tohoto typu a tak je asi nasnadě otázka, zda byla dostatečně kvalifikovaná a zkušená. Odpověď poskytla organizace WorkSafeBC, která dohlíží zajištění bezpečnosti pro zaměstnance.

Její vyšetřování ukázalo, že k nehodě došlo následovně:

"Pracovnice zkoušela kaskadérský kousek, který zahrnoval jízdu na motocyklu Dictate 939 Hyperstrada a zahrnoval výjezd z otevřených dveří budovy přes betonový blok a dolů na rampu, která byla vybudována přes tři schodiště a končila u začátku schodiště. Během prvního natáčení dané scény řidička-kaskadérka pokračovala v jízdě i za bod na začátku schodiště, na kterém měla zastavit a pokračovala dolů na druhou rampu vybudovanou na spodku schodiště a přes cestu. Motocykl narazil do betonového okraje chodníku, pracovnice vylétla z motocyklu a prolétla skrze skleněné okno budovy."

Příčinou tedy nebylo to, že by nezvládla daný trik, ale to, že pokračovala dál v cestě. Bylo také popřeno, že by nebyla dostatečně kvalifikováná:

"Říct, že byla pro tuto práci použita nekvalifikované osoba, to je naprosto nepravdivé. Byla nejlepším kandidátem pro danou práci."

Bohužel, i tak došlo k omylu, který skončil smrtí zkušené závodnice.

SOUVISEJÍCÍ: RYAN REYNOLDS SLOŽIL POCTU ZEMŘELÉ KASKADÉRCE

Natáčení Deadpoola 2 se zastavilo na několik dnů, ale od středy se na filmu opět pracuje a v kinech by se měl objevit 31. května 2018.

Zdroj: Deadline

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat