Jak ikona komiksového světa Jack Kirby ovlivnil film Thor: Ragnarok? A proč je představitel Thora nadšen z nového účesu?

Něco o Thorovi.

Pokud se budeme bavit o komiksových osobnostech, tak vás asi jako první jméno napadne Stan Lee. A to je trošku nefér vůči Jacku Kirbymu, který na většině ikonických komiksů právě se Stanem Lee spolupracoval jako kreslíř.

Například i na Thorovi. A právě styl Kirbyho výrazně ovlivnil film Thor: Ragnarok. Rozpovídal se o tom režisér Taika Waititi:

"Vzhled filmu je zatraceně hodně inspirován Jackem Kirbym a jeho uměním. Zbožňuji tenhle druh kosmického neuvěřitelného nádechu Thorových komiksů."

Jack Kirby bohužel v roce 1994 zemřel, 28. srpna by oslavil své sté narozeniny.

Dál se Taika zmínil o další bohužel zesnulé celebritě, kterou by rád přizval ke spolupráci:

"Často říkám, že pokud by byl Freddie Mercury naživu, požádal bych skupinu Queen, aby udělala soundtrack. Film má prostě tenhle styl skvělého, odvážného, barevného kosmického dobrodružství."

Hudba Queenů by se opravdu k filmu hodila, stačí vzpomenout na jinou komiksovou podívanou Flash Gordon (1980), pro kterou Queen složil legendární soundtrack.

Mimochodem, určitě jste si všimli, že Thor má v Thor: Ragnarok nový sestřih. Možná to někoho zaskočilo, ale představiteli Thora Chrisu Hemsworthovi to udělalo radost. Proč?

"Když jsem na sobě neustále neměl paruku, cítil jsem se, že se může hýbat a mluvil a reagovat jinak. Když jsme toho spoustu odstranili, dovolilo to celé téhle věci, aby měla jiný nádech. Cítil jsem se jako naprosto odlišná postava a bylo to nesmírně osvobozující a osvobodilo mě to jako herce, protože jsem začal být trochu znuděný sám sebou."

Třetí Thor má premiéru 26. října.
Zdroj: EW, ScreenRant
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat