Hra o trůny: Tvůrci se rozpovídali o smrti velmi oblíbené postavy

Co o ní prozradili? POZOR, SPOILERY!!!

V aktuální epizodě Game of Thrones (recenze) došlo k několika překvapením, ale asi tím největším byla smrt nesmírně oblíbené Olenny Tyrell (Diana Rigg).

A právě o odchodu Královny trnů se rozpovídali jeden z tvůrců seriálu a scenáristé dané epizody.

David Benioff se nechal slyšet:

"Poté, co jsme obsadili Dianu Rigg, setkali jsme se s Ninou Gold, naší legendární castingovou režisérskou a dali jsme si s ní čaj. Dámy pro vás nedělají konkurz, vy děláte konkurz pro tyhle dámy. A my ji milovali. Byla zábavná, měla košilaté poznámky, měla všechno, co jsme pro tuhle postavu chtěli. Jsme velmi šťastní, že můžeme psát pro legendární herce jako jsou Diana Rigg, Max Von Sydow, Jim Broadbent a Charles Dance, lidé, kteří to dělají tak dlouho a jsou v tom zatraceně dobří. Ona je jedna z nejlepších na světě a její finální scéna je jednou z mých oblíbených z celé řady. Ona opravdu zaválela."

Diana Rigg jako Olenna Tyrell
D.B. Weiss dodal:

"Co se mi líbilo na způsobu, kterým zahrála danou scénu je to, že přestože opouštíte danou scénu s tím, že brzy poté, co obraz zčerná bude mrtvá, stále máte pocit, že vyhrála. Je pravděpodobně jedinou postavou, která vyhrála ve scéně vlastní smrti."

Nadšený byl z výkonu Diany i Nikolaj Coster-Waldau, představitel Jaimeho Lannistera. Právě on podal Olenně smrtící jed:

"Olenna je v mnoha ohledech jako Cersei, ale z našeho úhlu pohledu byla na straně těch ´dobrých´. A prostě miluji způsob, kterým odešla. Odešla kousavě. Nikdy by nežebrala o život. Udělala to skvěle. Byla zábava být u toho, když jsme dotočili a přišli showrunneři a řekli pár slov. Měla na seriál velký dopad."

A co vlastně herec říká na to, že jeho postava zabila Olennu:

"Snažil se být milý. Ale zabil ji, chlape. Ona je dáma v letech, ale musela jít!"

Překvapila vás smrt Olenny?

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat