Ve Star Wars: Poslední z Jediů nás čeká největší šok v historii Hvězdných válek, slibuje plakát. A jak drsně hlídá Lucasfilm scenáristy?

Pár zajímavostí z daleké předaleké galaxie.

Miliony sci-fi fandů se asi nemůžou dočkat 14. prosince, kdy bude mít premiéru osmá epizoda Star Wars s podtitulem Poslední z Jediů. A pokud jste se zatím netěšili, tak teď asi budete. Na japonském plakátu k filmu se totiž objevil text, který hlásá:

"Nejvíce šokující pravda v historii Star Wars bude brzy odhalena!"

To rozhodně zní nadějně. Jistě, Japonci mají v oblibě hodně křiklavá a velkolepá prohlášení, takže není překvapením, že na poster "plácli" takto bombastický text, ale určitě zase tolik nepřehání a nás čeká nějaký roztomilý zvrat, o kterém se bude diskutovat ještě dlouho po odchodu z kina.

Slogan může odkazovat na hromadu věcí. Můžeme zatím jen hádat, čeho se týká, Lucasfilm drží detaily o příběhu pod pokličkou. Ostatně, není tajemstvím, že je společnost hodně tajnůstkářská a to potvrdil i scenárista Rogue One (2016) Gary Whitta:

"Pracovat pro Lucasfilm je jako pracovat pro CIA," nechal se slyšet na Salt Lake Comic Con’s FanX 2017.

Popsal to, jak probíhalo, když se mu poprvé ozvali kvůli tajemnému projektu (za kterého se vyklubalo Rogue One). Nejdříve byl kontaktován pracovnicí Lucasfilmu Kiri Hart, která mu oznámila, že obdrží zaheslovaný dokument.

Když mu přišel, musel čekat na hovor, ve kterém se měl dozvědět šestnáctimístný kód k jeho zpřístupnění. Čekal hodiny a hodiny, na pár minut si odběhl a samozřejmě náhoda tomu chtěla, aby mu zrovna v tuhle chvíli volali.

A kód mu nenechali na záznamníku, ale oznámili mu, že se ozvou znovu až v pondělí. Celý víkend tak byl Gary napjatý a přemýšlel, co mu asi poslali. Co to nakonec bylo? Jen informace, že půjde o celovečerní film. V dokumentu nebyly žádné podrobnosti.

Opatrnost je sice v případě filmových studií namístě, ale tohle je malinko přehnané, co říkáte.

Zdroj: StarWarsNews, Good Men Project
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat