V seriálu Star Trek: Discovery je málo bílých herců, stěžují si někteří lidé. Co na to herec z původního seriálu?

George Takei prozradil, co si o tom myslí.

Je to už trochu k smíchu (nebo k pláči), ale neustále se vynořují různé stížnosti na to, že v nějakém filmu nebo seriálu jsou málo zastoupeni herci určité barvy pleti. Někdy se to týká černošských herců, někdy asijských (kterých opravdu není v hollywoodských filmech vidět zrovna moc), ale teď je tu úplně jiný případ. Někteří lidé peskují, že v chystaném seriálu Star Trek: Discovery je málo bělošských postav. Dokonce zaznívají výrazy jako "bílá genocida ve vesmíru".

Co na to říká asijský herec George Takei, který v původním Star Treku ztvárnil Sulua?

"Tihle takzvaní trollové zatím neviděli jedinou epizodu nového seriálu, protože ještě nebyla odvysílána. A také neznají historii Star Treku... Gene Roddenbery vytvořil myšlenku nalezení síly v rozmanitosti a také potěšení ze života v rozmanitosti. Měli jsme jednu zkratku IDIC - která znamenala infinite diversity in infinite combinations (nekonečná rozmanitost v nekonečném množství kombinací, pozn. redakce). Odvážně jsme se vydali tam, kam se nevydal nikdo před námi, protože jsme byli zvědaví, co se tam nachází. A když se vydáte do vesmíru, naleznete tam ještě větší rozmanitost."

Star Trek je fenoménem, který se rozmanitosti opravdu nebojí. V seriálové verzi z šedesátých let ztvárnila jednu z hlavních rolí poručíka Uhury herečka Nichelle Nichols, což je hvězda tmavé pleti a v dané době nebylo zrovna běžné, že ústřední hrdinku hraje černošská osoba. Navíc, její postava se políbila s kapitánem Kirkem (William Shatner) a došlo tak k prvnímu mezirasovému polibku na amerických obrazovkách.

A pokud jde o málo "bledých tváří" ve Star Trek: Discovery, tak je opravdu směšné si na to stěžovat, když ještě nikdo seriál neviděl. A pochybuji o tom, že by v něm bylo málo bělošských herců.

Star Trek: Discovery by měl mít premiéru někdy na podzim.

Zdroj: MSNBC
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat