Proč se Hugh Jackman a Patrick Stewart rozbrečeli během sledování filmu Logan?

A film podle režiséra skončil dobře.

Logan: Wolverine byl pro Hugha Jackmana a Patricka Stewarta rozloučením s x-menovskou sérií, takže je jasné, že to pro ně bylo dojemné. Vlastně tak dojemné, že oba pánové uronili pár slz. A to konkrétně u scény, kdy X-23 (Dafne Keen) otočila kříž na hrobu Logana a udělala z něj symbol X. Prozradil to sám Hugh:

"Když jsem to četl, pomyslel jsem si, ´To je krásné.´ Na papíře se to zdálo být velmi poetické. A pak, když jsem to viděl, jsem brečel. Seděl jsem vedle Patricka Stewarta. Viděli jsme to poprvé a oba jsme brečeli."

Není divu, že to dostalo i takové dva chlapáky, skončila tím velká kapitola jejich života. Obecně řečeno byl Logan docela smutný film a rozhodně neskončil zrovna optimisticky (viz výše), přesto režisér James Mangold tvrdí, že šlo o happyend:

"Z každé tragédie se něco zrodí. Podíval jsem se na film z mnoha úhlů a pochopil jsem, že je to šťastný konec. Alespoň z pohledu postavy Wolverina. Myslím, že na rozdíl od toho, co jste viděli v předchozích sedmi nebo osmi filmech, je ve svých posledních chvílích šťastný. Je šťastný. Svým způsobem se cítí naplněný a to je myslím něco, co může prohlásit je málokdo z nás při pohledu na tento svět. Najednou jsme poznali a věděli vše a měli pocit, že jsme zažili vše. A myslím, že svým způsobem tohle Hughův výkon překonal, sdělil to a nechal nás spíše dojaté, než nespokojené."

Je pravda, že po dlouhých letech Wolverine konečně zažil "rodinný život". Sice jen na chvíli, ale i to se počítá. Speciálně u někoho, kdo něco takového nikdy nepoznal a už asi ani nevěřil, že pozná.

Logan byl jednoduše intenzivní a dojemný film, který byl působivější než předchozí dvě Wolverinovy sólovky dohromady a Hugh, Patrick a především diváci si nemohli přát lepší rozloučení s Wolverinem a Profesorem X, respektive jejich původními představiteli.

A rozhodně to nevypadá, že by se měli vrátit. Alespoň ne podle toho, co prohlásil Mangold:

"Myslím, že to bylo o tom, docílit správného konce. Ale myslím, že jsme chtěli získat pocit, že to skončilo. Myslím tím, že jsme chtěli mít dojem toho, že se zatáhla opona. Rozhodně jsem nechtěl, aby lidé spekulovali o tom, že jsme nechali otevřená vrátka pro další výdělky.... Chtěl jsem, aby to bylo ve stylu, opona se zatáhla, odvyprávěli jsme příběh... Příběh je u konce."

Vypadá to, že pánové opravdu řekli Wolverinovi sbohem a je to vlastně dobře, těžko si představit, že by Logana něco překonalo.

Zdroj: CB, CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů:

  1. Jenže Logan zemřel v roce 2029,takže by klidně mohli natočit nějaký film ještě ze současnosti, ne?

    OdpovědětVymazat