Proč je vetřelec v Alien: Covenant digitální a nehraje ho herec? A proč je tak těžké strašit lidi

To prozradil režisér Ridley Scott.

Od 18.5. řádí v kinech Alien: Covenant a možná jste si v trailerech všimli, že ústřední monstrum není herec v kostýmu (v jedničce ho ztvárnil Eddie Powell), ale je vytvořeno digitálně. To asi není kdovíjaké překvapení, dnes většina tvůrců spoléhá na trikové mágy. Ale u Vetřelce: Covenant někteří očekávali, že režisér Ridley Scott vsadí na trošku staromilské pojetí vetřelce a použije herce v kostýmu.

Proč se nakonec Ridley Scott rozhodl vsadit na speciální efekty?

"Digitálně, protože jsem věřil, že s tím můžu udělat víc, než s chlapem v gumovém obleku, který pobíhá kolem, což jsem měl v minulosti a popravdě to fungovalo docela dobře. Nicméně, během celého natáčení nového filmu jsme měli herce, který měl na hlavě nasazenou vetřelčí hlavu a to posloužilo jako základ pro výkon, digitální výkon, takže jsme vždy měli herce, který byl uvnitř téhle věci."

To je praktické i pro ostatní herce, kteří nemusejí předstírat, že utíkají před mimozemským zabijákem, přestože za nimi nikdo a nic není. Takhle se mohli lépe vžít do role. A pokud jde o to, že digitální vetřelec má přece jen více možností, než sebešikovnější herec v kostýmu, tak o tom není třeba diskutovat.

Režisér se také rozpovídal o tom, proč je tak obtížné vyděsit diváky:

"Je to ta nejtěžší věc. Komici budou nesouhlasit, ale myslím, že je jednodušší lidi rozesmát než někoho opravdu, ale opravdu k smrti vyděsit. Už jsme toho viděli spoustu a stali jsme se vůči tomu trošku otupělí. A nejsem si jistý, že je to dobře."

Jak už bylo řečeno, film měl premiéru před pár dny a podle recenzí to není vůbec špatná podívaná.

Zdroj: Yahoo, Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat