Kultovní seriál Ztraceni málem vůbec nevznikl. Šéfům stanice přišel "moc divný"

Ještě, že nakonec změnili názory.

Seriál Lost/Ztraceni patří k velmi oblíbeným a vlastně kultovním projektům, které mají své neodmyslitelné místo v televizní historii. Ale chybělo málo a tahle zajímavá podívaná se málem nedostala na obrazovky. O tuhle informaci se podělil jeden z tvůrců Damon Lindelof:

"Hlavním důvodem obav byl nápad, že na ostrově bude ono monstrum. Setkání se účastnili Lloyd Braun a Susan Lyne, kteří byli spoluprezidenti stanice ABC. Než budu pokračovat, dovolte mi říct tohle, pokud by Lloyd nebyl prezidentem ABC, nebylo by Ztracených, protože on téhle věci věřil od začátku. Byl to jeho nápad, aby tam byla havárie letadla na ostrově a mohl bych pokračovat. Ale myslím, že nechtěl monstrum. Takže během naší schůzky říká ´Myslím, že zápletka je bomba, ale nemyslím si, že by mělo být monstrum v první epizodě. Pokud se lidi chcete propracovat k nějakým podivnostem, je to konverzace na později. Ale rozhodně by to nemělo být v první epizodě. Je to příliš divné. Nechceme dělat Twin Peaks.´ Vzpomínám si, že Lloyd prohlásil, ´Nechci udělat Twin Peaks."

Přestože Lloyd nechtěl natočit něco podobného Městečku Twin Peaks, Lindelof spolu s dalším tvůrcem seriálu J.J. Abrams právě tenhle oblíbený (ale ne extrémně dobře sledovaný) seriál použili jako argument:

"A potom do toho skočil J.J. a prohlásil něco jako: ´Je rok 2004. Twin Peaks není na obrazovkách už 13 let a vy ho pořád používáte jako odstrašující případ. Ale i pokud je to odstrašující případ, měli bychom být šťastní, pokud bychom měli seriál jako je Twin Peaks, protože na kolik seriálů se vzpomíná jako na Twin Peaks? Twin Peaks bylo neuvěřitelné a možná neskončilo nejlépe, ale my se můžeme poučit z jeho chyb. Měli bychom být šťastní, pokud by nás srovnávali s Twin Peaks! Měli bychom se o to snažit!´ A Lloyd na to ´Dobře, mějte si své monstrum."

Nakonec jsme se monstra dočkali i v prvním dílu. I když se neukázalo v celé své kráse. A asi budete souhlasit, když prohlásím, že jeho přítomnost seriálu rozhodně neublížila. Pokud něco Ztraceným podrazilo nohy, tak pozdější řady a ne úplně uspokojivé finále, rozhodně ne kouřové monstrum.

Mimochodem, Twin Peaks se brzy vrátí, nová série bude mít premiéru 21. května.

Dokáže si seriál představit bez kouřové bestie?

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat