5 nejlepší marvelovských komiksových filmů

Které komiksovky od Marvelu jsou nejlepší?

Filmová studia chrlí jeden komiksový film za druhým. Speciálně to platí pro filmy inspirované komiksy od Marvelu. Ale které z nich jsou ty nej?

Pozn.: Jen pro přesnost, do přehledu jsou zařazeny i filmy, které nenatočil přímo Marvel (i když se na nich podílel), ale jsou inspirovány postavy z jeho stáje.


5. Captain America: Občanská válka (2016)

Hodnocení ČSFD: 78 %
Hodnocení IMDb: 7,9/10
Hodnocení Metacritic: 75 %
Rozpočet: 250 milionů dolarů
Tržby: 1,15 miliardy dolarů

Všechny tři filmy Kapitána Ameriky byly zábavné (ano, i první), ale nejúspěšnějším se stal třetí díl ze série, což není kdovíjakým šokem. Přece jen, když se do sebe na plátně pustí dvě skupiny superhrdinů a nad hlavami se mi jim prohání Spider-Man, to prostě musí zabodovat.

4. Deadpool (2016)

Hodnocení ČSFD: 81 %
Hodnocení IMDb: 8/10
Hodnocení Metacritic: 65 %
Rozpočet: 58 milionů dolarů
Tržby: 783,1 milionů dolarů

Deadpool se stal svěžím závanem v komiksovém žánru. Film je drzý, politicky nekorektní a hlavně hodně zábavný. Navíc mu vděčíme za jednu věc a to fakt, že se filmová studia přestala bát komiksových filmů s přístupností R (do sedmnácti let pouze v doprovodu dospělé osoby).


3. Iron Man (2008)
Hodnocení ČSFD: 81 %
Hodnocení IMDb: 7,9/10
Hodnocení Metacritic: 79 %
Rozpočet: 140 milionů dolarů
Tržby: 585,2 milionů dolarů

Zatímco kolega Kapitán Amerika má vzestupnou tendenci, pokud jde o úspěšnost jeho filmů, jestliže se budeme bavit o kvalitě, tak u Iron Mana je to naopak. První díl je hodnocen jako nejlepší. Navíc jde o projekt, který napomohl tomu, že se z Marvelu stál "král filmového světa".

2. X-Men: Budoucí minulost (2014)

Hodnocení ČSFD: 82 %
Hodnocení IMDb: 8/10
Hodnocení Metacritic: 74 %
Rozpočet: 200 milionů dolarů
Tržby: 747,9 milionů dolarů

Filmů X-Men existuje hromada a většina z nich je dobrá, ne-li skvělá, ale pokud se zaměříme na hodnocení, tak nejlépe je na tom Budoucí minulost. A zaslouženě, jde o hodně povedený biják, který je sice plný triků, ale nekašle ani na příběh.

1. Logan (2017)

Hodnocení ČSFD: 87 %
Hodnocení IMDb: 8,4/10
Hodnocení Metacritic: 77 %
Rozpočet: 97 milionů dolarů
Tržby: 607,9 milionů dolarů

Vyžádalo si to tři pokusy, ale nakonec to vyšlo. Wolverine dostal film, který si zaslouží. Temný, krvavý, depresivní a intenzivní. Nebudu přehánět, když prohlásím, že jde o podívanou, která se vám dostane pod kůži a budete na ni vzpomínat ještě dlouhou dobu poté, co odejdete z kina. Těžko si představit lepší rozloučení Hugha Jackmana a Patricka Stewarta se "x-menovským" universem.

Který marvelácký film je vaším favoritem?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat