Režisér Avengers utíká ke konkurenci. Bude možná dohlížet na film Batgirl

Zajímavé.

Joss Whedon ještě nedávno platil za jednoho z "koňů" Marvelu. Režíroval první dva díly Avengers. A zdá se, že u komiksových adaptací zůstane, ale zřejmě u konkurence. Objevily se totiž informace, že by mohl pracovat na filmu o superhrdince Barbaře Gordon alias Batgirl.

V současné chvíli prý Joss jedná se zástupci Warner Bros. o tom, že by právě na dobrodružství jedné z nejlepších bojovnic v universu DC dohlédl. A nejen jako režisér, ale také by měl film napsat a produkovat.

Batgirl je zatím posledním oznámeným filmových projektem od DC a moc se toho o něm neví. Nicméně netřeba asi připomínat, že to nebude poprvé, co se na stříbrném plátně Barbara objeví. V roce 1997 si ji zahrála Alicia Silverstone v Batman a Robin. Ale na tenhle film se snaží většina lidí (marně) zapomenout.

Mimochodem, DC se musí nechat, že se nebojí dát prostor ženským postavám. Zatímco Marvel je v tomto ohledu hodně opatrný (až zbytečně) a stále čekáme na první sólovku ženské hrdinky (Captain Marvel bude mít premiéru v roce 2019), tak DC brzy nabídne Wonder Woman, následovat budou Gotham City Sirens a Batgirl. V tomto ohledu se má Marvel od DC, co učit (je do nebe volající, že ještě není v plánu film o Black Widow).

Joss Whedon by byl určitě správná volba. Nejen proto, že je kovaný v komiksových projektech, ale také je specialistou na zadek nakopávající ženštiny (Buffy, Dollhouse), takže by Batgirl byla v nejlepších rukou.

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat