Dojemná vzpomínka režiséra Jamese Camerona na Billa Paxtona

Velmi milé vyjádření.

Asi vám neuniklo, že 25. února zemřel herec Bill Paxton. Ten se často objevoval ve filmech režiséra Jamese Camerona a právě tenhle proslulý filmař na něj zavzpomínal pro Vanity Fair:

"Přehrávám si to poslední půl hodiny, snažím se to vstřebat. Po Billovi zbyla velká prázdnota. Byli jsme blízcí přátelé 36 let, od chvíle, kdy jsme se potkali na natáčení extrémně laciného filmu Rogera Cormana. Přišel do práce na plac a já mu vrazil do ruky malířskou štětku a ukázal jsem na zeď a řekl ´Natři to!´ Brzy jsme v sobě navzájem odhalili kreativní jiskru a rychle se stali přáteli. Následovalo 36 let společného točení filmů, pomáhali jsme navzájem vyvíjet projekty toho druhého, vydávali se na potápěčské výpravy, sledovali naše děti, jak vyrůstají, dokonce jsme se společně potopili k vraku Titaniku v ruské ponorce. Bylo to přátelství plné smíchu, dobrodružství, lásky k filmům a vzájemného respektu. Bill psal nádherné a srdečné a přemýšlivé dopisy v téhle době digitálních zkratek. Dobře se staral o vztahy s lidmi, vždy se staral o ostatní. Byl to dobrý muž, skvělý herec a kreativní dynamo. Doufám, že během toho všeho nafintěného rozruchu oscarové noci si lidé udělají čas na to, aby si vzpomněli na tohoto neuvěřitelného muže, nejen kvůli té spoustě hodin zábavy, které nám přinesl díky své živelné účasti na plátně, ale také kvůli tomu, jak báječným člověkem byl."

Pánové spolu skutečně spolupracovala často. Konkrétně na čtyřech filmech (Terminátor, Vetřelci, Pravdivé lži a Titanik) a jednom dokumentu (Tajemství Titaniku 3D) a očividně je také pojilo velké přátelství.

Který film Billa Paxtona je vaším oblíbeným?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat