5 skvělých seriálů, jejichž postavám byste fandit neměli, ale stejně to děláte

V seriálech už dávno nefrčí jen slušní a nezkažení hrdinové.

Ne, ne, dnes už se na Mirky Dušíny příliš nehraje. A je to dobře, diváci jednoduše moc dobře vědí, že každý má své chyby. Hodně v kurzu jsou tak rozpolcené a morálně sporné hlavní postavy.

Tvůrci těchto seriálů ale šli ještě o kousek dál a v centru dění jsou "hrdinové", které bychom asi dětem neměli dávat za vzor.

Breaking Bad/Perníkový táta

Breaking Bad je označován za jeden z nejlepších seriálů všech dob a zaslouženě. Jde o vynikající podívanou, na čemž má lví podíl skvělé obsazení v čele s Bryanem Cranstonem. Jeho Walter White je bývalý učitel, ze které se pod tlakem událostí stane expert na výrobu drog.

Možná je morálně sporné, aby seriálová hlavní postava byla drogový baron, ale přiznejme si rovnou, že jsme si užívali každý jeden díl téhle výtečné podívané, bez ohledu na to, že spousta postav by si zasloužila skončit v mžiku za mřížemi.


The Shield/Policejní odznak

Ne každý zástupce policejních složek vyznává klasické heslo "Pomáhat a chránit". Stačí se podívat na pár epizod The Shield a hned pochopíte, že ne všichni policisté jsou čestní a nezkažení lidé. Metody některých postav z výtečného seriálu jsou hodně ale hodně sporné, ale Policejní odznak nás naučí jednu věc, v drsném světě zločinu si člověk někdy prostě musí sundat rukavičky.

House of Cards/Domek z karet

Jen naivní člověk může věřit tomu, že politika je čestná branže. Většině z nás je jasné, že hromada politiků se snaží hlavně a především získat výhody pro sebe, své blízké a známé. Obvykle se ale pokoušejí to dělat v rámci zákona. To Frank Underwood (Kevin Spacey) si s něčím takovým hlavu neláme. Je zkažený až na kost. A přestože je na jeho počínání něco fascinujícího, stejně doufám, že nakonec dostane to, co si zaslouží (a nemyslím tím doživotní rentu).

Black Sails

V případě seriálu Black Sails se velmi snadno zapomene na to, že hlavní hrdinové jsou v první řadě krvelační piráti a hrdlořezové, kteří mají na kontě spoustu životů. A to i nevinných. Faktem je, že prostě nejde o žádné andílky, ale je hrozně těžké nedržet palce takovým bezva postavám, i když mají hodně, ale hodně kostlivců ve skříni.

Rodina Sopránů/The Sopranos

Samozřejmě musí být zmíněn seriál, který je často označován za projekt, který pomohl spustit vlnu projektů s antihrdiny v hlavní roli. A pravdou je, že Tony Soprano (James Gandolfini) snad ani nebyl antihrdina, ale rovnou záporák. Měl na "triku" hromadu hodně špatných věcí, ale přesto se mu nějakým kouzlem podařilo docílit toho, že mu mnozí lidé fandili. Držet palce mafiánovi by se prostě nemělo, jenže to někdy prostě nešlo jinak.

Jde samozřejmě jen o zlomek seriálů, které jsou tak trochu (někdy hodně) amorální a v diskusi se těším na to, až se podělíte o svůj oblíbený.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat