Můžeme si oddechnout, digitální princezna Leia ve filmech Hvězdné války nebude

Uff, to je dobře.

Poté, co 27. prosince minulého roku bohužel zemřela Carrie Fisher, se intenzivně začalo spekulovat o tom, co bude dál s princeznou Leiou v dalších filmech Star Wars. Herečka sice stačila dokončit scény pro osmou epizodu, ale měla mít výraznou roli i v deváté.

Skloňovat se začalo několik možností, například ta, že by ji mohla nahradit jiná herečka, případně, že by se postava ve filmu vůbec neobjevila, ale někteří tipovali (a obávali se toho), že by mohla být Leia vytvořena digitálně.

K tomu ale naštěstí nedojde. Vyplývá to z oficiálního prohlášení společnosti Lucafilm:

"Normálně nereagujeme na spekulace fanoušků a tisku, ale koluje tu dohad, ke kterému bychom se rádi vyjádřili. Chceme ujistit fanoušky, že Lucasfilm nemá žádné plány na digitální vytvoření Carrie Fisher jako princezny nebo generálky Leiy Organy. Carrie Fisher byla, je a vždy bude součástí rodiny Lucasfilm. Byla naší princeznou, byla naší generálkou a především naší přítelkyní. Stále nás bolí její ztráta. Ceníme si vzpomínky na ni a její odkaz v podobě princezny Leiy a vždy se budeme snažit uctít vše, co dala Star Wars."

I kdyby byly dnešní počítačové triky na takové úrovni, aby nebylo poznat, že je některý herec vytvořen kompletně digitálně (a podle mého speciální efekty tak daleko prostě nejsou, ne, pokud by mělo jít o výraznější roli a nejen cameo), tak by to prostě působilo zvláštně, tím pádem jsem rád za to, jak se Lucasfilm rozhodl.

Co vy? Stáli byste o digitální princeznu Leiu?

Zdroj: StarWars.com
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat