Logan: Proč se třetí sólovka Wolverinea odehrává tak "daleko" v budoucnosti?

To vysvětlil sám režisér.



Z trailerů na třetí sólový film Wolverina jménem Logan je zřejmé, že se podíváme do relativně vzdálené budoucnosti. Hlavní hrdina (Hugh Jackman) výrazně zestárl, stejně jako Profesor X (Patrick Stewart). Konkrétně zamíříme do roku 2029? Proč zrovna tam? To prozradil režisér James Mangold:

"V Days of Future Past je epilog, který se odehrává v roce 2024 nebo 2023 nebo tak nějak. Chtěl jsem se dostat do dostatečně vzdálené budoucnosti. Můj cíl byl opravdu jednoduchý: vybrat časové období, kde budu mít dostatek prostoru pro to, aby se mohl oprostit od existujících propletenců. Částečným důvodem, proč si myslím, že tyhle filmy přestaly být svěží (tyhle filmy, které jsou součástí filmových komiksových sérií) je to, když si uvědomíte, že v podstatě děláte televizní seriál s epizodami za 200 milionů dolarů, kdy doslova začínáte tam, kde předchozí skončil a vytváříte minisérii. Pak je nemožné přijít s něčím neotřelým, což vlastně znamená, že jste režisérem 14. epizody televizního seriálu a začínáte tam, kde poslední skončil a lidé budou opravdu překvapení, že to není souvislé nebo, že dojde na změny."

Z upoutávek je jasné, že Logan jde opravdu jiným směrem. Samozřejmě tu jsou drobné odkazy na původní projekty, ale současně je zřejmé, že na nich Mangold nechce moc lpět a jeho film s Wolverinem je komornější a mrazivější, než to, co jsme dosud viděli.

SOUVISEJÍCÍ: DALŠÍ SKVĚLÝ TRAILER NA TŘETÍHO WOLVERINEA

A nepochybuji o tom, že to byl dobrý krok, zvolit si vlastní cestu. Potvrdit si to můžeme už 2. března, kdy má film českou premiéru.

Zdroj: ComicBook
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat