Breaking Bad: Proč stanice FX odmítla vysílat jeden z nejlepších seriálů všech dob?

Jaký byl důvod?

Breaking Bad/Perníkový táta mnozí označují za jeden z nejlepších seriálů všech dob a rozhodně právem. Jde o opravdu výtečnou podívanou, kterou milovali diváci i recenzenti.

Její domovskou stanicí byla AMC, ale tvůrci nejdříve oslovili televizi FX. Ta ale nabídku odmítla. Proč? To vysvětlil šéf stanice John Landgraf:

"Samozřejmě, že bych si přál, abychom neodmítli Breaking Bad. Přál bych si, aby bylo součástí značky a odkazu FX místo AMC. Ale také jsem rád, že jsme vysílali seriál Damages. Damages nakonec nebylo seriálem s tak velkým kulturním dopadem jako Breaking Bad, ale udělali jsme rozumné rozhodnutí se třemi seriály, které se točily kolem bílých mužských antihrdinů - The Shield, Nip/Tuck a Rescue Me... Popravdě jsme byli první, kdo dostal filmovou hvězdu Glenn Close do televize. Letěli jsme do jejího bytu a přesvědčili ji, aby byla součástí The Shield... A přestože seriál nevyhrál čtyři ceny Emmy za nejlepší drama v řadě a nikdy nevyhrál Emmy na rozdíl od Breaking Bad, vybudoval základy pro naše ambice přivést do televize skvělé herečky."

Je pravda, že The Shield/Policejní odznak nezískal Emmy v kategorii nejlepší drama, ale Emmy si odnesl jeden z herců Michael Chiklis, který získal i Zlatý glóbus. A stejnou cenu dostal seriál právě v kategorii nejlepší drama.

Navíc se v seriálu skutečně vyskytlo několik velkých hvězd, které z něj udělaly hodně působivou podívanou.

Možná ne tak dobrou jako Breaking Bad, ale určitě dost skvělou, aby si FX nemuselo trhat vlasy, že nakonec Breaking Bad běželo na jiné stanici.

A stejně tak se FX nemusí stydět za seriál Damages/Patty Hewes - Nebezpečná advokátka s Glenn Close v hlavní roli, protože bez něj by to asi opravdu měly ženské seriálové hrdinky na obrazovkách těžší.

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat