Živí mrtví: Vysvitla naděje, sledovanost letošního posledního dílu byla nakonec lepší, než se zdálo

Jaký byl celkový počet diváků?

Sedmá řada The Walking Dead se potýká s výrazně klesající sledovaností a tomuto trendu se nevyhnula ani letošní malé finále, které si během premiéry pustilo 10,58 milionů lidí. To je sice pěkné číslo, alespoň na první pohled, ale v případě Živých mrtvých je to docela zklamání, tvůrci jsou zvyklí na mnohem větší počet diváků.

Avšak, smutnit nemuseli filmaři dlouho. Byly zveřejněny výsledky live+3, tedy počet diváků, kteří se podívali na danou epizodu v den premiéry a následujících třech dnech a tato čísla jsou mnohem optimističtější. Celkový počet lidí byl 15,2 milionů a z toho 9,6 milionů pochází ze skupiny ve věku 18-49 let, která inzerenty zajímá nejvíc.

Pokud se tedy zaměříme na výsledky, které seriál generuje v první den, tak nejsou až tak oslnivé, ale naopak počet diváků, kteří se na The Walking Dead podívají později, roste. V průměru jeden díl sedmé řady zhlédlo 14 milionů lidí, což je nárůst o 46 % ve srovnání se stejným období v případě šesté série.

A takové výsledky musel samozřejmě pochválit i prezident stanice AMC Charlie Collier:

"The Walking Dead nebylo nikdy živější - ve vysílání a online, živě, téměř živě a s časovým posunem, doma a po celém světě. Děkujeme fanouškům za jejich pokračující vášeň a péči a za to, že udělali z této série televizní jedničku pět let v řadě. My, společně s kreativními partnery, jsme pyšní a šťastní, že s nimi můžeme spolupracovat a jsme také nesmírně vděční. Připravte se na ´Rise Up´ tento únor."

Rise Up je mottem druhé poloviny sedmé řady The Walking Dead, jinak řečeno, můžeme se těšit na to, že se naši hrdinové vzepřou útlaku ze strany Negana (Jeffrey Dean Morgan). Tak snad to bude zábavnější než poněkud unylá první polovina.

Zdroj: ComingSoon
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat