Živí mrtví: Stanice AMC se mstí tvůrci The Walking Dead za žalobu na 280 milionů

Oko za oko.

Možná víte, že už nějaké tři roky probíhá soudní spor mezi stanici AMC a tvůrcem seriálu Živí mrtví Frankem Darabontem a agenturou CAA (Creative Artists Agency), která ho zastupuje. 

Darabont na seriálu přestal v průběhu druhé řady pracovat, ale i tak měl zřejmě právo na podíl ze zisku, ovšem tvrdí, že AMC mu ho upřela. Společně s CAA tak na ně podali žalobu a žádají více než 280 milionů dolarů.

To se AMC samozřejmě nelíbí a očividně to hodlá žalobcům vrátit i s úrokem. Aktuálně totiž zástupci stanice oznámili, že přestávají všem projektům, ve kterých se objevují klienti agentury CAA platit takzvané "package fee". 

V podstatě jde o poplatek, který dostávají talentované agentury ve chvíli, kdy jejich klient prodá nějaký projekt televizním stanicím. A jde o hodně slušné částky, takže to pro CAA není zrovna dobrá zpráva.

Tento poplatek je v Hollywoodu už běžný, ale je dost těch, kterým nepřijde úplně v pořádku, protože není neobvyklé, že agentura dostane peníze rychleji (a navíc jsou to často i vyšší částky) než jejich klienti. 

AMC se nechalo slyšet, že poplatky ale přestane platit pouze v případě nových seriálů, u těch, které už běží, zůstává vše při starém.

Není to moc milá situace, ale tak to chodí, když jde o velké peníze.

Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat