Rogue One: Star Wars Story - Kolik zatím vydělaly nové Hvězdné války? Pořádnou hromadu peněz

V Lucasfilm budou mít radost.

Fandové Star Wars se konečně dočkali, za námi je premiéra prvního filmu, který není součástí hlavní série. Samozřejmě je řeč o Rogue One. Ten sbírá veskrze kladné recenze (i když není úplně málo těch, kteří nejsou vysloveně nadšení), ale pro tvůrce je nepřekvapivě důležité i to, kolik film vydělá.

Zatím jsou známy výsledky ze čtvrtka a pátku a filmaři zřejmě mohou pomalu začít chladit šampaňské, protože si Rogue One vede skvěle.

Během předpremiéry ve čtvrtek film v USA a Kanadě získal 29 milionů dolarů, v pátek pak přidal dalších 71 milionů dolarů. Očekává se, že v sobotu by se tržby z kin mohly pohybovat kolem 40 milionů a v neděli pak něco málo přes 30 milionů dolarů.

Optimistické odhady hovoří o tom, že by tržby měly atakovat hranici 150 milionů, ty střízlivější mluví o 140 milionech dolarů za víkend.

Film by tak měl během premiérového víkendu vydělat o cca 100 milionů méně, než sedmá epizoda s podtitulem Síla se probouzí (premiérové tržby byly necelých 248 milionů dolarů), ale to se samozřejmě dalo čekat, protože nejde o film z ústřední série a navíc, Síla se probouzí se chlubí nejúspěšnějším premiérovým víkendem všech dob, tím pádem málokdo věřil, že Rogue One tento rekord překoná.

Tržby kolem 145 milionů tak rozhodně nebudou zklamáním, ba právě naopak, bude to velký úspěch. Navíc, Síla se probouzí vyšla na 245 až 306 milionů dolarů, Rogue One bylo o něco levnější a to 200 milionů, takže zisky přes 140 milionů budou velmi slibným startem.

Byli jste už v kině? Líbilo se vám Rogue One nebo to nebyl váš šálek kávy?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat