Revoluce? Netflix dovoluje stahovat filmy a seriály

Aleluja.

Netflix ukázal, že budoucnost sledování filmů a seriálů je ve streamování. A aktuálně je nejvýraznějším hráčem na trhu. Ovšem, velmi dlouho otálel s tím, po čem hromada lidí volá už pěkně dlouhou dobu a to umožnit stahování seriálů a filmů.

Je to tady. I když s určitými limity. Zatím je to možné pouze s pomocí mobilních telefonů a tabletů s operačními systémy Android a iOS.

Nová verze aplikace pro mobilní zařízení totiž obsahuje tlačítko "Download", které dovolí stažení vybraných seriálů a filmů. V první řadě jde o projekty z produkce Netflixu jako je Orange is the New Black nebo Narcos, ale také seriály od jiných televizí (k dispozici jsou série Breaking Bad nebo Supernatural a hromada další). Z filmů jsou to například Kung Fu Panda 3 nebo Mimoni.

Naopak, hitovky jako Daredevil nebo Jessica Jones, případně nové Gilmore Girls si zatím nestáhnete.

Jeden z šéfů Netflixu Eddy Wu se nechal slyšet:

"Přestože si spousta uživatelů užívá sledování Netflixu doma, často slyšíme, že chtějí pokračovat v ve svých ´Stranger Things´ orgiích v letadlech a na  jiných místech, kde je internet drahý nebo omezený."

Nevím, jak jsou na tom datové limity v USA, ale u nás si zřejmě málokdo bude pravidelně stahovat seriály a filmy přes mobilní internet, maximálně doma přes wifi.

A jen pro zajímavost, konkurenční služba od Amazonu nazvaná Prime možnost offline sledování nabízí už zhruba rok, takže Netflix malinko zaspal.

Líbí se vám tento krok Netflixu?

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat