Nejdrsnější reality show světa? Zmrzačení, znásilnění, vražda, dovoleno je vše

V Rusku mají zajímavou představu o zábavě.

Reality show jsou svérázným žánrem, ve kterém divák mnohdy vidí věci, které nejsou zrovna pěkné. Řekněme to tak, že reality show často posouvají hranice nechutnosti na novou úroveň. Ovšem, nový ruský pořad Game2: Winter hodlá jít dál. O hodně dál.

Samotný námět nezní až tak překvapivě. Třicet lidí bude muset přežít v sibiřské divočině, zatímco je bude sledovat 2 000 kamer. Ten, kdo vydrží nejdéle, obdrží odměnu 1,6 miliónů dolarů. Ovšem, nebude to snadné, protože teploty na Sibiři padají k -40 stupňům a navíc se tam prohání hromada nebezpečné zvěře.

Ale to očividně není pro tvůrce dostatečně drsné a tak účastníci musejí kývnout na následující:

"Každý soutěžící dává souhlas s tím, že může být zmrzačen nebo dokonce zabit. 2 000 kamer, 900 hektarů a 30 životů. Vše je dovoleno. Rvačka, alkohol, vražda, znásilnění, kouření, prostě všechno."

Soutěž poběží od 1. července 2017 do 1. dubna 2018 a bude celosvětově (předpokládám, že přes internet) vysílána 24 hodin denně a 7 dnů v týdnu.

Je na místě si ujasnit jednu věc, to že jsou zločiny jako znásilnění a vražda dovoleny ze strany tvůrců, neznamená, že soutěžící uniknou trestu, pokud něco takového spáchají. Samozřejmě nemají žádnou výjimku ze zákona a jestliže se dopustí trestného činu ponesou následky. Tohle nejsou Hunger Games.

A jelikož dění bude zabírat 2 000 kamer, těžko si představit, že bude někdo z účastníků natolik "máklý", aby spáchal těžký zločin. Navíc, každý z 60 přihlášených musel podstoupit psychologický test, jednou z podmínek přijetí je mentální příčetnost.

Ale už fakt, že tvůrci schvalují podobné násilnosti je trošku alarmující. Je mi jasné, že bude dost těch, kteří budou Game2 sledovat a doufat, že v něm dojde k nějakému hodně drsnému momentu, ale předpokládám (a doufám), že většina lidí bude z podobné reality show alespoň trochu zneklidněná.

Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat