Jak pomohla Gilmorova děvčata vojákům přežít válku v Iráku?

Drsní chlapi si rádi pustili "ženský" seriál.

Já se klidně přiznám k tomu, že jsem se na Gilmore Girls díval, ale je fakt, že jde o seriál, který je primárně určen pro ženské publikum. Ale jak je vidět, nepohrdnou jím ani drsní chlapáci.

Stanice CBS nabídla rozhovor s několika mariňáka a jeden z nich jménem Luke, který se v roce 2005 účastnil války v Iráku prozradil, že si se spolubojovníky pouštěli DVD s Gilmorkami:

"Součástí jejich přitažlivosti, je jednoduše to, že to byl takový kontrast. Žiji ve striktním, mužském, často násilném světě, který často nedává smysl. Stars Hollow, město, ve kterém se odehrávala Gilmore Girls, je pěkné, hřejivé a přátelské. A odehrávají se tam jednoduché lidské příběhy. Vztahy mezi rodiči a dětmi, bratry a sestrami, lásky ztracené a nalezené a přátelé, kteří jsou tu vždy pro vás. Nakonec, většina zábavy je o úniku. A pro mě a několik přátel v Iráku nebylo místo, kam bychom raději utíkali. Nám všem to připomínalo to nejlepší z našeho domova."

Bezesporu je to zajímavá představa, parta drsných chlapíků sloužících v armádě, kteří sledují Gilmorky. Ale Luke měl pravdu, filmy, seriály, videohry atd., jsou o tom, abychom unikli z někdy kruté reality a Gilmore Girls jsou dobrým způsobem, jak si užít trochy radosti a optimismu.

Nepochybuji tak o tom, že si voják s kamarády pustil i nové díly Gilmorových děvčat s podtitulem A Year in the Life, které nedávno nabídl Netflix. Vy už jste je viděli?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat