Hvězdné války: Zemřela představitelka princezny Leiy

Carrie Fisher nás bohužel opustila.

V pátek vyděsila filmový svět zpráva, že Carrie Fisher postihla na palubě letadla srdeční příhoda.

Herečka byla převezena do nemocnice, ale bohužel se lékařům nepodařilo ji zachránit (přestože byl její stav chvíli stabilní). Carrie Fisher nás tak opustila ve věku pouhých 60 let.

Oznámil to tiskový mluvčí rodiny Simon Halls:

"S velkým smutkem vám musím oznámit, že Billie Lourd potvrdila, že její milovaná matka Carrie Fisher zemřela dnes v 8:55 ráno. Byla milovaná světem a bude velmi postrádána. Naše celá rodina vám děkuje za to, že nás myslíte a modlíte se za nás."

Možná by někdo mohl tvrdit, že byla Carrie herečkou jedné role a ano, postava princezny Leiy ve sci-fi sérii Star Wars ji proslavila nejvíce, ale nešlo o jediné úspěšné filmy, ve kterých se objevila.

Kromě jiných titulů jsme ji mohli vidět v projektech jako Hana a její sestry (1986) nebo Když Harry potkal Sally (1989).

Navíc byla velmi aktivní autorkou a specializovala se na dolaďování scénářů, čemuž se věnovala především v letech 1991 až 2005.

K jejímu odchodu se vyjádřil také jeden z šéfů Disney Bob Iger:

"Carrie Fisher byla jedinečná, skutečný charakter, který sdílel její talent a její pravdu s námi všemi a to s jejím pověstným důvtipem. Miliony si ji zamilovaly jako nezdolnou princeznu Leiu, bude mít vždy speciální místo v srdcích fanoušků Star Wars, stejně jako v srdcích nás všech, kteří jsme měli to štěstí, že jsme ji znali osobně. Bude nám nesmírně chybět a my se přidáváme k milionům fanoušků a přátel z celého světa, kteří truchlí kvůli tomu, že jsme o ni dnes přišli."

Reagovala i firma Lucasfilm:

"Hluboce nás zasáhlo, když jsme se dozvěděli o odchodu Carrie Fisher, která byla nejen oslavovanou herečkou a autorkou, ale také zbožňovanou členkou rodiny Lucasfilm. Obdivovali ji všichni, kdo ji poznali a to díky její rozkošné osobnosti a skvělému důvtipu."

Prezidentka Lucasfilm Kathleen Kennedy pak dodala:

"Carrie má v srdcích nás všech v Lucasfilmu opravdu speciální místo a je těžké pomyslet na svět bez ní. Pro svět byla princeznou Leiou, ale pro nás všechny byla speciální přítelkyní. Měla nezdolného ducha, neuvěřitelný důvtip a milující srdce. Carrie také definovala ženskou hrdinku naší doby a to už před generací. Její průkopnická role princezny Leiy posloužila jako inspirace pro sílu a sebevědomí mladých dívek po celém světě. Bude nám opravdu chybět."

Carrie budeme mít možnost vidět ještě jednou a to v osmé epizodě Star Wars (premiéra 14. prosince 2017), to bude její symbolické rozloučení s diváky, kteří si ji právě díky Hvězdným válkám zamilovali.

Zdroj: ComingSoon
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat