Dokument o rasistickém Ku-klux-klanu nebude. A možná vás překvapí proč

Co je důvodem, že neuvidíme kontroverzní dokument?

Před několika dny bylo oznámeno, že stanice A&E připravuje dokumentární sérii o Ku-klux-klanu. Před pár hodinami se objevil trailer. Ale nyní byla zveřejněna zpráva, že se projekt nakonec na obrazovky nedostane. Proč? Důvodem jsou amorální praktiky. Alespoň to tvrdí zástupci stanice A&E:

"A&E minulou noc zjistilo, že producenti třetí strany, kteří pracovali na dokumentu, vyplatili platby, které měly být symbolické - tyto platby byly učiněny během natáčení a to některým účastníkům a to za účelem usnadnění přístupu. Přestože stojíme za úmyslem, kterou série má a závažností obsahu, tyto platby jsou přímým porušením pravidel A&E a praktik pro natáčení dokumentů. V minulosti jsme veřejnosti a našim hlavním partnerům, mezi které patří i Anti-Defamation League a Color of Chance, poskytli záruky, že neproběhnou žádné platby členům této nenávistné skupiny a domníváme se, že tohle je ten případ."

Stručně řečeno, stanice není vůbec nadšená z toho, že někteří tvůrci platili členům Ku-klux-klanu za to, že jim umožní nahlédnout pod pokličku dané organizace.

Pro A&E jde o tak velký problém, že se rozhodla neodvysílat dokumentární sérii, která měla mít premiéru už 10. ledna.

Je otázkou, zda se televize časem nerozmyslí a dokument přece jen nevypustí. V blízké budoucnosti to ale zřejmě nebude.

Zajímal by vás podobný projekt?

Zdroj: EW, HuffingtonPost (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat