Disney to natřel všem. Je prvním filmovým studiem, které vydělalo 7 miliard dolarů za rok. SEDM MILIARD

Účetním už se asi zavařily kalkulačky.

Kdo by to před pár desítkami let býval řekl, že se z Disneyho stane jedna z nejmocnějších firem světa. Jenže Disney už dávno není jen specialistou na animáče, ale velmi úspěšně fušuje i do jiných žánrů. Vždyť kromě Pixaru vlastní komiksový Marvel nebo Lucasfilm.

Není tak velkým šokem, že je to právě Disney, který jako první filmové studio překonalo hranici 7 miliard dolarů na celosvětových tržbách v jednom jediném roce.

Poslední chybějící miliony (hodně milionů) přisypaly nové Hvězdné války Rogue One a necelé dva týdny před konce roku se tak společnosti podařilo zdolat neuvěřitelnou hranici 7 miliard dolarů.

Disney má v žebříčku deseti nejvýdělečnějších filmů roku hned pět zástupců (Hledá se Dory, Captain America: Občanská válka, Zootropolis: Město zvířat, Kniha džunglí a Doctor Strange) a čtyři jeho filmy letos vydělaly během premiérového víkendu v USA a Kanadě více než 100 milionů dolarů, což se zatím žádnému konkurenčnímu studiu nepovedlo.

"Tento historický úspěch byl možný díky tomu, že všechna naše filmová studia ze sebe vydala to nejlepší, vyprávěla příběhy všech druhů, které rezonovaly v publiku napříč hranicemi, pohlavím a generacemi. Tyto filmy fungovaly, protože každý z nich měl nejen něco pro každého, ale všechno pro někoho. Je nám ctí, že jsme schopni vytvářet tyto zážitky pro publikum a jsme mu velmi vděční, že s námi dál chodí do kina," prohlásil Alan Horn, jeden z šéfů The Walt Disney Studio.

Ne, že bych byl věštec, ale tuším, že se společnosti bude skvěle dařit i v dalších letech. V plánu je hromada komiksových filmů, další projekty z universa Star Wars i animované hitovky. Na stříbrném plátně tak budeme i nadále hodně často vídat legendární logo magického zámku.

Který film od Disneyho máte nejraději?

Zdroj: ComingSoon
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat