Kolik homosexuálních, transsexuálních a postav černé pleti se letos objevuje v seriálech?

Jde o rekordní počty.

V USA jsou seriály velmi sledovány nejen běžnými diváky, ale také různými organizacemi, které mapují, kolik zástupců menšin se na obrazovkách objevuje. A v tomto roce mohou být spokojeny, protože se ukázalo, že jsme měli šanci vidět rekordní množství gayů, lesbiček, transexuálů a černošských postav.

Pokud jde o pravidelně se objevující postavy tmavé pleti, je jich 20 % ze všech seriálových postav. Z těcho 20 % pak 38 % tvoří ženy.

U transsexuálních postav došlo k výraznému nárůstu ve srovnání s minulým rokem. Aktuálně jich je k vidění hned 16 (o devět víc než vloni).

Jestliže se budeme bavit o homosexuálních nebo bisexuálních postavách, tak je jich 92 z celkového počtu 895 seriálových postav.

Homosexuální, bisexuální a transsexuální postavy tvoří 4,8 % ze všech postav, což je nejvíce za 21 let, kdy organizace GLAAD sbírá údaje.

Prezidentka GLAAD Sarah Kate Ellis výsledky okomentovala následovně:

"GLAAD bude spolupracovat s Hollywoodem na odvyprávění odlišných příběhů LGBTQ postav (lesbian, gay, transsexual, transgendered, questioning, pozn. redakce) , které urychlí jejich přijetí a učiní televize, streamovací služby a tvůrce obsahu odpovědné za představy a příběhy, které prezentují."

To je zřejmě narážka na fakt, že se scenáristé stále spoléhají na neblaze proslulou metodu, které se říká "Bury Your Gays". Stručně řečeno jde o to, že je zabita homosexuální nebo bisexuální postava ve jménu rozvíjení příběhu ústředního hrdiny.

V tomto roce například došlo k 25 takovým úmrtím, což není zrovna málo.

Jaká je vaše nejoblíbenější seriálová homosexuální postava?

Zdroj: GLAAD
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat