Fantastická zvířata a kde je najít: Vrací se Brumbál a koho si zahraje Johnny Depp?

Něco pro potterofily.

Premiéra prvního dílu pentalogie Fantastická zvířata a kde je najít se rychle blíží, dočkáme se jí 17.11. a podle prvních ohlasů to není vůbec špatná podívaná.

Ale přesto se už vesele mluví o pokračování a to z prostého důvodu, nedávno jsme se dozvěděli, že se ve filmu objeví Johnny Depp (měl by se mihnout i v jedničce). Zatím se nevědělo (i když se spekulovalo), koho ztvární, ale už je to venku. Bude to Gellert Grindelwald.

O účasti Johnnyho se pak rozpovídal producent David Heyman:

"Natáčeli jsme brzy. Byl jsem překvapen. Bylo to naprosto praštěné. Bylo mi řečeno, že dnes je možné udržet jen velmi málo tajemství, speciálně pak, když jde o něco jako je tohle! Když přišel do Leavesdenu a točili jsme dva dny... nevyšlo to najevo. To je šílené."

A proč si tvůrci vybrali zrovna Deppa? Na to odpovídal režisér David Yates:

"Základním principem obsazení filmu bylo mít toho nejlepšího herce. Vybrat nejinspirativnějšího, nejzajímavějšího herce, který bude správnou volbou pro tuhle postavu. A když jsme se začali řešit Grindelwalda, pomysleli jsme si, ´Kdo by ho posunul zajímavým směrem?´ Tato branže je zvláštní staromódní byznys. Jeden týden jste brilantní a další týden lidé říkají zvláštní věci, jednou jste nahoře a jednou dole. Ale nikdo vám nesebere váš čistokrevný talent. 

Johnny Depp je skutečným umělcem. Vytvořil několik postav, které opravdu rezonovaly naší populární kulturou. Je opravdu brilantní, brilantní herec. Těšíme se, až uvidíme, co s touhle postavou provede. Je nebojácný; má velkou představivost; je ambiciózní. Pomysleli jsme si, že udělá něco zábavného a unikátního. Takže jsme si zvolili jeho, čistě ze sobeckých důvodů. Nezajímá nás, jestli je slavný nebo ne. My jen víme, že je zajímavý."

Heyman k tomu dodal:

"Grindelwald je tak ikonickou postavou, že bylo velmi důležité mít někoho, kdo tomu dodá váhu. A je důvod, proč je to zrovna on. Protože je to skvělý herec, který dělá neočekávané volby."

A pokud se dočkáme Grindelwalda, dalo se čekat, že uvidíme i Brumbála, což potvrdil Yates:

"Ve druhém filmu se vrátí Brumbál... ne, nebude to Michael Gambon. Ne, my potřebujeme mladšího Brumbála." 

David také prozradil, kde se bude natáčet:

"Potvrzujeme to! S druhým filmem se vrátíme do Velké Británie a Paříže. Nevím, kam Jo (J. K. Rowling, autorka knižní předlohy a scénářů, pozn. redakce) zasadí zbytek filmu, ale bude se odehrávat v Evropě. Myslím, že bude náročné ignorovat Ameriku, ale další film se bude odehrávat hlavně v Evropě."

Padla také otázka, jako velou roli budou mít "fantastická zvířata" v pokračování:

"V současné chvíli mají ve druhém filmu trošku menší roli a Grindelwald se dostává do popředí. V současné chvíli. Ale my fantastická zvířata velmi milujeme. Ve druhém filmu je neuvěřitelné zvíře - čínské zvíře. S Jo řešíme, jak dostat do druhého filmu o něco více zvířat," odpověděl Yates.

"V tomto případě jsou zvířata svým způsobem tvorové. Ale zvíře je i v každém z nás... Myslím, že zvířata budou dál hrát roli v určité míře. A je tu také další součást, o které Jo píše. Jaké jsou následky útlaku," dodal Heyman.

Druhý díl bude mít premiéru 16. listopadu 2018.

Co říkáte na to, že Depp ztvární Grindelwalda?

Zdroj: ComingSoon
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat