Téma: Kterým seriálům hrozí zrušení?

 Se kterými projekty byste se měli pomalu začít loučit?

Nová televizní sezóna se rozběhla naplno, většina seriálů má za sebou několik epizod a tak už je možné si udělat určitý obrázek o tom, jak dobře nebo špatně si u diváků vedou. Dnes se podíváme na ty, které zrovna nebodují.

Stanice CBS

Seriály stanice CBS na tom nejsou v drtivé většině špatně, takže i ty, které mají nejnižší sledovanost, generují slušné výsledky. Pokud by se ale televize CBS přece jen rozhodla zrušit některé ze svých sérií, tak zřejmě padne volba na Madam Secretary. Množství diváků se blíží hranici 9 milionů lidí, což není špatné, ale předchozí dvě řady na tom bylo o něco lépe.

Dalším kandidátem na stopku je Elementary, ale tahle povedená detektiva bojuje o přežití už několik let. Nový díl měl sledovanost 5,21 milionů lidí, což je je jeden z nejhorších výsledků za pět let existence seriálu a na poměry CBS se jedná o neuspokojivé číslo.

Stanice The CW

Letošní televizní sezóna televizi The CW příliš nepřeje. Sledovanost klesá i držákům jako je Flash a o Arrowovi (a po nepovedené čtvrté řadě není divu) ani nemluvě. Ovšem, hlavními kandidáty na stopku jsou novinky Frequency a No Tomorrow.

Sledovanost prvního zmíněného seriálu se pohybuje kolem milionů lidí a aktuální epizodu No Tomorrow zhlédlo 0,81 milionů diváků. Stanice The CW sice nepatří k těm největším, ale takové výsledky jsou zklamáním i na její poměry.

Stanice NBC

U "dítek" stanice NBC je situace docela dobrá, nedá se říct, že by byl některý ze seriálu vysloveně v ohrožení. Ovšem, ne úplně ideální výsledky má The Blacklist, jehož nový díl zhlédlo jen 5,85 milionů lidí a podobně je na tom také Blindspot (aktuální epizoda má sledovanost 5,53 milionů diváků) a novinka Timeless (sledovanost zatím posledního dílu 5,86 milionů lidí), ale nejsou to čísla, která by byla vysloveně alarmující.

Stanice Fox

Pokud jde o seriál stanice Fox, tak mezi ohrožené projekty patří Rosewood, který se plácá kolem sledovanosti 3,5 milionů diváků a to není nic moc, ale ještě hůře je na tom vcelku povedená novinka The Exorcist, jejíž poslední epizody se nezvládly přehoupnout přes hranici dvou milionů lidí a to jistě tvůrcům dělá vrásky na čele. Nejvíce ohrožený je ale asi komediálně-hororový projekt Scream Queens. U nového dílu se bavilo jen 1,43 milonů lidí.

Stanice ABC

Bohužel, přestože seriál Agents of S.H.I.E.L.D. má kvalitativně vzestupnou tendenci (je řadu od řady lepší), tak sledovanost průběžně klesá. A nezměnilo se to ani v případě čtvrté série, které nepomohla ani přítomnost Ghost Ridera.

Je nutné poznamenat, že byl seriál posunut na pozdější hodinu (díky čemu bylo možné ho udělat trošku krvavějším), ale očekávatelně to sledovanosti nepomohlo. Čtvrtý díl nové série si pustilo jen 2,34 milionů lidí, což je nejméně v historii seriálu.

Zrovna excelentně si nevede ani nová řada Quantica. První série zabodovala, ale u druhé došlo k výraznému poklesu zájmu. Novou epizodu zhlédlo 3,04 milionů diváků, což je znamená rating 0,8 a to není nic, co by stanici ABC potěšilo .

Který seriál by vám nejvíc chyběl?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat