Hra o trůny: Tak dočkáme se dalšího seriálu ze Západozemí nebo ne?

Znovu se řeší spin-off.

Ve chvíli, kdy byl ohlášen konec Game of Thrones (finální počet řad bude osm) se začalo řešit, zda existuje možnost dalšího seriálu ze stejného universa. Samotný tvůrce knižní předlohy George R.R. Martin je pro, zatímco duchovní otcové seriálu Hra o trůny D.B. Weiss a David Benioff naznačili, že oni by se spin-offu zřejmě neujali. 

Pokud má tedy HBO zájem vrátit se do Západozemí (a že určitě má), tak bude muset hledat někoho jiného, kdo na nový projekt dohlédne. To ostatně potvrdil i programový prezident HBO Casey Bloys:

"Je tu tolik míst, kam se vydat. Pro nás je to o tom, najít správný přístup se správným scenáristou."

A je jasné, že HBO mrzí, že to nebudou Benioff s Weissem, ale na druhou stranu pro ně má Bloys pochopení: 

"Je to pro ně opravdu velký závazek a nejde jen o jejich kreativitu, ale také o jejich rodinný život. Jsou pryč měsíce. Je to velká velká věc. A pokud najdeme materiál, který dává smysl, ať už spin-off nebo prequel - jak jen to chcete nazvat - neočekávám, že to udělají oni, protože oni potřebují na delší dobu oddech, ale určitě by bylo fajn, pokud by se do toho určitým způsobem zapojili. Jak moc? Nemám tušení." 

Ono by se to určitě dalo nějak domluvit, aby byly spokojené obě strany. Pozice producentů nebo konzultantů není tak časově náročná a přitom může kvalitě seriálu výrazně pomoci. 

Ovšem, zatím je asi brzy to řešit, protože aktuálně žádné přípravy na další sérii neprobíhají:

"Zatím ne. Jsou určité věci, které znějí zajímavě, ale v této chvíli nemáme scenáristy, kteří by se tomu upsali nebo něco podobného. V dokonalém světě by Hra o trůny pokračovala a my bychom se něčím takovým vůbec nemuseli zabývat." 

Ale tohle perfektní svět není, takže by HBO mělo pomalu začít přemýšlet o tom, co dál. 

Stáli byste o další seriál? 

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat