Outlander: Natáčení povedené historické podívané je hodně těžké

Točit Cizinku není sranda.

Historický seriál s prvky fantasy Outlander je rozhodně povedený a poměrně velkolepý. To je sice fajn pro diváky, ale pro filmaře je to dost náročné. To prozradil showrunner Ronald D. Moore:

"Je tu dobrodružství přes Atlantik a poté se příběh eventuálně přenese na Jamajku, do Karibiku a skončí v Novém světě. Třetí řada bude stejně odlišná od té druhé, jako byla druhá od první. Je to vzrušující z kreativního pohledu; ale je to velmi náročné, pokud se bavíme o produkci. Děláte úplně novou sérii s každou řadou. Takže je to velmi těžké. Hledat nové lokace, stavět nové kulisy, získávat nové obsazení, nové kostýmy z různých období. Zvyšuje to náklady, zvyšuje to náročnost na čas, který je nutný, abychom vše připravili a natočili."

Snadné to sice není, ale co by tvůrci neudělali pro publikum, že? Mně se rozhodně líbí to, jak se jednotlivé série liší.

A podle pozitivního přijetí seriálu nejsem sám. Další bezva věcí na Cizince je, že není nutné znát knihy, aby se člověk orientoval v příběhu. K tomu Moore dodal:

"Mým úkolem jako showrunnera je přijít na to, jak posloužit publiku a přivést nové, které nikdy nečetlo knihy. A seriál, týden za týdnem, musí fungovat na obou těchto úrovních." 

To myslím, že zvládá s přehledem. Která řada seriálu vám zatím přišla lepší?
Zdroj: Variety

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat