Jak vyřešit to, že filmaři nechtějí obsazovat "starší" herečky? Jak jinak, než "promyšleným" zákonem

 To je zase nápad.

Už dávno neplatí, že je Amerika zemí neomezených možností. A to z prostého důvodu, ona neomezenost se rychle vytrácí pod návalem různých pravidel a zákonů. Brzy k nim přibude další, který ovlivní i hereckou branži.

Nová kalifornská legislativa totiž umožní hercům požádat, aby nebyl zveřejňován jejich věk. Tím pádem je klidně možné, že z databází jako je například nejznámější IMDb zmizí informace o tom, kolik je dané osobě let.

Důvodem vzniku tohoto zákona je boj proti takzvanému ageismu, tedy diskriminaci na základě věku, což je v nablýskaném Hollywoodu docela problém. Současně mi ale přijde naivní očekávat, že by to výrazně pomohlo.

Oni až tvůrci uvidí herce a herečky v reálu, tak stejně poznají, že jim není 18 a bude jedno, že nebudou mít k dispozici informaci o skutečném datu narození dané osoby.

Nikdo nepochybuje o tom, že je nezbytné s tímto problémem něco udělat. Nedávno nedostala například roli herečka Maggie Gyllenhaal, protože byla prý příliš "stará", aby ztvárnila objekt zájmu kolegy, které mu je 55 let. Jen pro zajímavost, Maggie je 38.

Otázkou je, zda je tohle efektivní metoda. Ale ať tak nebo tak, zákon už podepsal kalifornský guvernér Jerry Brown, takže brzy vejde v platnost.

Co si o tom myslíte vy? Věříte, že to pomůže?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat