Superhrdinské seriály v televizi nefungují, hlásá tvůrce Gothamu

Aha. To je pro nás novinka.

Superhrdinské projekty vládnou nejen kinům, ale docela dobře se jim daří i v seriálovém světě. Jenže ne všichni si myslí, že jde o vhodný materiál pro televizní obrazovky. A překvapivě je mezi nimi i tvůrce úspěšné komiksové série Gotham Bruno Heller:

"Nemyslím si, že superhrdinové fungují v televizi příliš dobře. Pravděpodobně je to záležitost kostýmů. Televize je o reálných lide a tvářích a ne až tolik o magii a nadpřirozených věcech." 

Je sice pravda, že Gotham se snaží držet relativně při zemi, ale nezapírá své komiksové kořeny a někdy se v něm odehrávají výrazně přepálené momenty.

"Skupina milovníků komiksů se stala velmi velkou a viditelnou díky Comic-Conu a je velmi snadné předpokládat, že publikum jsou čistě komiksoví nadšenci. Ale já pracuji se seriálem tak, že by bylo chybné se vydat tímto směrem. To, o co se pokoušíme, je vždy nabízet malá pomrknutí, malé dárky  pro skutečně znalce v každé epizodě, ale nemusíte znát víc, než základy batmanovské mytologie." 

Ano, má to smysl, nelze spoléhat na to, že seriál drží nad vodou jen komiskoví fandové, ale i tak mi přijde zvláštní tvrzení, že superhrdiné příliš dobře v televizi nefungují. Trochu mi to připadá jako "kálení na vlastní dvorek".

Co si o tom myslíte vy? Jsou seriály vhodné médium pro superhrdiny nebo ne?

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat