Živí mrtví: Tvůrce seriálu vysvětluje, proč je Fear the Walking Dead důležitý projekt

No schválně.

Nebudu předstírat, že jsem objektivní a rovnou se přiznám k tomu, že mě Fear the Walking Dead zrovna neoslovilo. Přijde mi často nezáživné, nudné, postavy se chovají velmi zvláštně, prostě mě to nechytlo. Ale spolutvůrce komiksové předlohy, který pomáhá i s oběma seriály ze světa The Walking Dead, Robert Kirkman věří, že je Fear the Walking Dead důležité:

"Jsme schopni vrátit se a dělat věci, které nám unikly. Hádám, že idea toho, že se neví, co chodec je, když na vás útočí, myslím, že je velmi... publikum, které velmi dobře zná The Walking Dead reaguje, ´Proč se snaží mluvit s tou věcí? Proč se snaží s ní domluvit?´ Ale to je to, co je pro mě na seriálu skvělé, umírnit věci a spatřit, jak lidskost skutečně funguje a to, že pokud by někdo z nás opravdu narazil na zombie v reálném životě, zabili bychom to a potom zjistili, že TO bylo vlastně člověk a my bychom šli do vězení." 

Tak to je asi to poslední, co by člověka, který potká oživlou mrtvolu, která se ho snaží rozervat na kusy, trápilo.

Osobně nejsem fanda toho, když postavy až příliš moralizují tváří v tvář smrti (viz. Morgan). Tak doufám, že se s filozofováním budou tvůrci ve druhé polovině aktuální řady Fear the Walking Dead krotit.

Seriál se vrátí 21. srpna. Jak se vám zatím líbí?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat