5 seriálů, které asi nesledujete, ale měli byste

Je možné, že o těchto seriálech nevíte a je to škoda.

Seriálový svět není spravedlivý. Projekty, které nejsou zrovna povedené mají občas velmi slušnou sledovanost a jiné, které jsou výtečné, horce těžce bojují o přežití. Nebo možná nebojují, ale neví o nich moc lidí. Tady je pětice těch, které byste určitě měli zkusit.

The Mindy Project

Začalo to jako seriálová verze Deníku Bridget Jones a diváci, ani kritici z toho unesení nebyli. Ale postupem času se z toho vyklubala hodně vtipná záležitost plná povedených gagů, štiplavého humoru a cameo rolí. Ale sledovanost už byla v době, kdy se seriál vzchopil na číslech, která se stanici FOX příliš nelíbila a tak dostala Mindy po třech letech stopku. Naštěstí se jí ujala streamovací společnost Hulu, která nedávno schválila pátou řadu.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Podobně na tom je i novinka, na které spolupracuje i Tina Fey (duchovní matka 30 Rock). Kimmy měla mít původně domov na stanici NBC, ale ta se nakonec rozmyslela. Naštěstí se ozval streamovací gigant Netflix, který rovnou posvětil dvě řady a nedávno byla dokonce schválena třetí. A ještě, že tak. I když mě první epizody neoslovily, postupem času jsem přišel na chuť onomu bizarnímu a ujetému humoru.

iZombie

Konkurence v žánru komiksových seriálů je veliká a na to bohužel doplatila série iZombie. A je to škoda, protože je to hodně vtipná a svižná podívaná, která má nejen skvělou hlavní hrdinku (Rose McIver), ale také nabízí nespočet popkulturních odkazů a sympatický nadhled. Navíc jde o jeden z mála případů, kdy hrané verzi odklon od komiksové předlohy vůbec neuškodil. iZombie se zatím dočkal dvou řad, třetí byla schválena.

Silicon Valley

Pokud se budeme bavit o seriálech kabelovky HBO, tak většinu lidí asi automaticky napadne Hra o trůny. Ale stanice má v repertoáru i jiné skvělé série. Třeba komediální Silicon Valley, který nesmírně vtipně mapuje dění v "líhni" IT specialistů. A to je možná trošku problém, protože lidé, kteří se příliš nevyznají v "počítačovém světě", asi neocení to, jak ho Silicon Valley skvěle zesměšňuje. Před nějakou dobou byla schválena čtvrtá řada.

Episodes

Komediální seriál s Mattem LeBlancem se chvíli hledat, ale nakonec se mu to povedlo a s nadhledem ukazuje svět Hollywoodu a kromě toho představuje Matta tak, jak ho určitě neznáte. Je fajn, že si ze sebe umí herec udělat srandu a nemá problém zahrát si hodně ujetou verzi sama sebe. Není divu, že za svůj výkon dostal Zlatý Glóbus. Nedávno bylo oznámeno, že pátá řada, která by se měla objevit v roce 2017, by měla být poslední. Škoda.


Který seriál máte rádi a zasloužil by si podle vás víc diváků?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat