Tvůrce Živých mrtvých je zklamaný z autora předlohy ke Hře o trůny

Proč?

Robert Kirkman a George R.R. Martin. Dvě jména, která seriáloví fandové velmi dobře znají. První jmenovaný je spolutvůrcem komiksu, který inspiroval seriál The Walking Dead, druhý stvořil knižní předlohu k seriálu Game of Thrones.

Oba se pak na televizních adaptacích svých dílek podílejí. Ovšem, zdá se, že každý z pánů má jiný přístup. Alespoň to tak vypadá podle vyjádření Roberta Kirkmana. Ten se nechal slyšet, že by jednu věc neudělal. A to, že by tvůrcům seriálu prozradil, kterým směrem se bude ubírat komiks, ve chvíli, kdy by televizní verze dějově předběhla předlohu:

"Já bych to nikdy neudělal. Je to jedna věc, kterou mě George R.R. Martin zklamal, že to udělal. Měl se zachovat ve stylu, seru na vás. Teď jsou to vaše rozhodnutí, já udělám svá, až budu připravený." 

Zdá se, že by Robert nechal seriálové tvůrce, aby si vymýšleli své zápletky. Což je na jednu stranu pochopitelné, ušetřil by tak fanoušky komiksu toho, že by velké zvraty zjistili dříve z obrazovek než z komiksů, ale na druhou stranu, pokud by scenáristům Živých mrtvých nevypomohl, seriál by se vydal jiným směrem než předloha. A to také není ideální.

Ani jedna varianta není perfektní. Ale Robertovi se ta, kterou si zvolil George, očividně nelíbí.

Která cesta je podle vás lepší? Pomáhat seriálovým tvůrcům, i když tím zklamete čtenáře nebo nechat scenáristy, aby si dělali, co chtějí?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat